Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyát ajándékoztak neked, de visszakérnék?

Az answers.justia.com oldalon érdekes kérdésre bukkantunk kutyás témában. Most megosztjuk veletek, mit válaszolt egy külföldi jogász arra a kérdésre, mi a helyzet akkor, ha vissza akarják kérni tőled az odaajándékozott ebet.

Amikor négylábú kerül a házhoz, megváltozik a napi menetrend, de ami a legfontosabb, rövid időn belül erős kapcsolat alakul ki gazdi és kutyája között. Ez a kötelék felérhet a családtagjaink iránt érzett szeretethez, és egyikünk sem engedné el, jöjjön bármi.

A fent említett weboldal szerint azonban előfordulnak olyan esetek, amikor valaki másra bízza kutyája gondozását, ki tudja, milyen okból, végül azonban meggondolja magát, és hónapok múlva azzal kopog az ajtajukon, mégis igényt tart az ebre. Mit lehet tenni ilyenkor?

Nem arról van szó, hogy átmenetileg megkértek valakit a kutya gondozására, hanem véglegesnek hitt döntést hoztak, az állat pedig közben megszokta új helyét, és új családját. Gazdija nem akar lemondani róla, hiszen már családtagként tekint a kutyára, és egy családtagot nem dobunk el magunktól ugyebár.

Egy kutya élőlény, nem lehet csak úgy pakolgatni kényünk kedvünk szerint. Ezt a jogász válasza is alátámasztja: ha tisztázható, hogy nem átmeneti felügyeletről volt szó, hanem valóban elajándékozták a kutyát, az új gazdi jogosan tart rá igényt, és nem köteles visszaadni.

 

Forrás: answers.justia.com

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...