Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/mountfitchetcastle

Büszke kacsaapuka lett a 15 éves labrador

Fred, a 15 éves labrador nem először vesz pártfogásba egy egész fészekaljnyi kiskacsát. Vigyáz rájuk, óvja őket és gondoskodik róluk.

Fred egész életében gondoskodó típus volt, még olyan állatokkal is, akiket más kutyák csak zsákmányállatként tudnak értelmezni. A kiskacsákat különösen nagyon kedveli, és már van gyakorlata anyjukat elvesztett kiskacsák gondozásában is. Fred ugyanis idén fogadta örökbe a harmadik kacsafióka almot, miután az anyjuk eltűnt. A labrador számára ez már szinte rutin feladat, vigyáz a kiskacsákra és nagyon komolyan veszi a feladatát.

Egy híres kacsa apa

Fred az angliai Essexben található Mountfitchet kastélyban él, sok más háziállattal együtt. 2018-ban mutatott először érdeklődést a kacsák iránt. Először 9 árva kiskacsát kezdett el terelgetni, egy évvel később pedig további 14-et fogadott be. Az utána következő években nem kellett egy kacsaalomról sem gondoskodnia, most azonban ismét bevetette magát. A kastély Mary nevű kacsája ugyanis szőrén szálán eltűnt és hátrahagyta 15 kicsinyét.

A kastély személyzete értetlenül áll a dolog előtt, ugyanis nincs nyoma, hogy ragadozó áldozata lett volna a kacsa, viszont nagyon szépen gondoskodott a kicsikről. Mindenesetre, amíg Mary elő nem kerül, Fred gondoskodik a kacsagyerekekről, mintha csak a sajátjai lennének. Olyan, mint egy gyesen lévő nagypapa.

Fred és az ő tollas barátai

A Mountfitchet kastély rengeteg fotót tett közzé Fredről és a kacsákról, így az amúgy is forgalmas hely igazi turisztikai szenzációvá nőtte ki magát. Sokan látogatják őt és csodálják kedves, gondoskodó természetét. A kastély egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy Frednek nagyon jót tesz a „kacsázás”, hogy feladata van és hogy gondoskodhat a kicsikről. Úgy tervezik, hogy a kicsik mindaddig Freddel maradnak, amíg elő nem kerül Mary, vagy amíg a kicsik felnőnek és kirepülnek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...