Saját KB bal
Saját KB jobb

Téli csatangolás – inspiráció téli kimozduláshoz

A zord, zúzmarás télben a csatangolás kutyáinkkal éppolyan élvezetes lehet, mint az év bármely más szakában. Ne hagyjuk, hogy a szürkeség maga alá temessen! Mozduljunk ki, és élvezzük a friss levegőt, ha szerencsénk van, a napsugarakat!

A téli csatangolás, barangolás nem a reggeli vacogós egészségügyi séta. Inkább közös élmény, kaland, ami után az orcánk kipirul és olyan jól esik hazaérni a melegben és együtt pihenni a kanapén.

téli inspo Próbáljunk meg minél gyakrabban, legalább hétvégente sort keríteni egy-egy szabadabb, a természetben tett sétára. Nem kell messzire utazni, vagy valamilyen különleges helyet felkeresni. Induljunk el a kedvenc helyeinkre. Nézzük meg, milyen télen, miben más, mint nyáron vagy ősszel volt. Csodálatos élmény az év minden szakában felfedezni ugyanazt a helyet. Mindig mást ad, mindig másmilyen.

A köd, a hideg idő és a csupasz fák egészen más látványt kölcsönöznek a jól ismert erdőknek, kilátóknak. A magaslatok szerelmeseinek érdemes lehet ilyenkor felkeresni a kedvenc csúcsokat. Ha szerencsénk van, nem csak a misztikus közös tájban, de éppenséggel a felhők felett is sétálhatunk. Ez az inverzió jelenségének köszönhető, amely során úgynevezett hidegpárnák alakulnak ki. Így jön létre az a jelenség, amikor a völgyből hegyre érve egyszercsak napsütésben találjuk magunkat – egy felhő dunyhán.

téli inspo ködpaplanDe nem kell ilyen messzire menni. Bárhol átadhatjuk magunkat a csatangolás élményének. Öltözzünk fel alaposan, és persze kutyáinkról is gondoskodjunk ilyen szempontból. Egy hosszú sétán a kisebb testű, vékonyabb szőrű kutyák könnyen kihűlhetnek. Jól beöltözve, kényelmes cipőben és nyugodt tempóban engedjük, hogy kutyánk kiélvezze a sétát. Most nem siketünk. Vegyünk egy nagy levegőt, és élvezzük a minket körülvevő tájat! Higgyük el, a temészet minden évszakban képes feltölteni, egyensúlyba hozni minket. Adjunk erre esélyt télen is!

 

A rovatot támogatta:

 


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Képek: Photo by ROMAN ODINTSOV from Pexels; Photo by cottonbro from Pexels; Photo by Yan Krukov from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...