Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Camylla Battani on Unsplash

Ezek a leggyakoribb kutyanevek a világon

Egy kis kutatócsoport a világ minden országában felmérte, hogy melyek a leggyakoribb kutyanevek, majd összesítette a listát.

Nevet adni a kutyánknak koránt sem egyszerű feladat. Ha kölyökként kerül hozzánk, akkor még nem ismerjük a tulajdonságait, a személyiségét. Ez alapján tehát nem választhatunk nevet. Az örökbefogadott kutyák általában már névvel érkeznek új gazdájukhoz, de gyakran előfordul, hogy az életszínvonal változással együtt egy gyors névváltoztatáson is keresztül mennek. A kutyanevek azonban sokkal univerzálisabbak a világon, mint az emberi nevek.

Átfogó névkutatás

A BudgetDirect biztosító cég készített egy átfogó kutatást arról, hogy mely országokban mely kutyanevek a leggyakoribbak és a legkedveltebbek. Külön gyűjtötték természetesen a fiú és lány vagyis a kan és szuka neveket. Minden országból a tíz legnépszerűbb nevet tették a listára, majd súlyozták ezeket. Végeredményben megkapták, hogy melyik a legnépszerűbb fiú és lány kutyanév a világon.

Luna és Bella

A végeredmény szerint a világ legnépszerűbb kutyalány nevei a Luna és a Bella. A Luna név 16 országban vezette a listát, Bella pedig 14 országban a legkedveltebb. Érdekesség, hogy ezek a déli, mediterrán spanyol/olasz nevek az északi, skandináv országokban is igen népszerűek. A harmadik helyen Lola végzett, majd utána sorban jön a többi, mindenki számára ismerősen csengő név:  Molly, Lucy, Kira, Daisy, Mia, Lana, Nila.

Max mindent visz a fiúknál

A fiú neveket vizsgálva egyértelműen látszik, hogy sokkal több esetben kapnak valódi férfi keresztneveket, mint a lányok. Olyanokat, melyeknek nincs más jelentésük, csak névként funkcionálnak. Vannak persze kivételek, Törökországban például a Duman a legnépszerűbb kutyanév, ami füstöt jelent. A japánoknál a Sora név a favorit, mely Napot jelent. Litvániában Draugas a leggyakoribb, ez barátot, havert jelent.  A Buddy a leggyakoribb név Macedóniában és több országban is. Azonban az abszolút favorit a Max lett, magasan verve a mezőnyt. 13 országban lett a leggyakoribb és több mint kétszer annyi pontot szerzett, mint a második legkedveltebb név, a Charlie. Harmadik helyen a Buddy végzett majd utána így néz ki a sorrend: Rocky, Jack, Milo, Toby, Leo, Bruno és Rex.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: budgetdirect

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...