Saját KB bal
Saját KB jobb

Új szintre lépett a szorongásoldó mellény kutyáknak?

Érdekes termékkel lépett piacra egy amerikai cég: a már ismert szorongásoldó mellényt emelték egy új szintre.

A terméket azoknak a gazdiknak ajánlják, akiknek kutyája (vagy macskája) szorongással küzd. A szorongásnak, félelemnek számos oka lehet a kutyáknál. Kiválthatják külső ingerek, például hangos zaj, tűzijáték, vihar vagy bizonyos helyzetek, például ha a gazdi elmegy hazulról, utazás az autóban vagy éppen ha az állatorvoshoz kell menni. Akinek szorong, fél a kutyája, az tudja, hogy ilyenkor bármit megtennénk, hogy enyhítsük a pánikot. Erre sokaknak bevált az enyhe szorítást kifejtő szorongásoldó mellények vagy ennek házi változata, a szorongásoldó csomó használata.

Ennek működési elve, hogy a kissé szoros mellény vagy ruházat, illetve a sálból kissé szorosabbra kötött csomó által kifejtett enyhe nyomás állítólag nyugtató hatással van a kutyákra. Erről a módszerről sokan számolnak be pozitívan az interneten és különböző fórumokon.

Az amerikai cég azonban nem állt meg itt.

A kutyák szaglására és hallására is alapoznak, és extra funkciókkal bővíthető mellényt kínálnak.

Az egyik ilyen opcionális funkció a levendulás párnácska. A levendula közismert nyugtató, stresszoldó, szorongásoldó hatásáról. Illata segít az ellazulásban – kutyáknak és embereknek egyaránt. Az aromaterápiában és a masszázsterápiában is előszeretettel alkalmazzák.

A zene szintén jótékony hatású, ha a kutyánk fél valamitől. Kutatások bizonyítják, hogy az egyszerűbb, kevesebb hangszert alkalmazó, mélyebb klasszikus zene például stresszoldó hatású a kutyák számára. De elérhetők olyan kifejezetten kutyák számára készült hanganyagok is, amelyek segítik az ellazulást, az alvást vagy oldják a vihar és tűzijáték okozta pánikot.

Maga a koncepció rendkívül érdekes. Otthoni körülmények között nyilván megoldható, hogy nyugtató illatú párnácskát helyezzünk el a kutyánk fekhelyén vagy a házi szorító csomón. Illetve stresszoldó zenét játsszunk. Ez a mellény talán azoknak jöhet jól, akik gyógyszermentes és kíméletes megoldást keresnek – amit bárhol, bármikor egy mozdulattal alkalmazhatnak.

A mellény többféle méretben, állítható tépőzárakkal rendelhető. A zenélő egység és az illatpárnácskák pedig kiegészítő tartozékként külön is megvásárolhatók.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és videó: https://www.cozyvest.com/; Képek: pixabay.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...