Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutya helyett vásárolj inkább kutyás könyvet karácsonyra!

A karácsony és az ünnepek közeledtével mindannyian törjük a fejünket, hogy mit vegyünk ajándékba szeretteinknek, barátainknak. Sok remek ajándék közül válogathatunk kutyaszerető ismerőseinknek, de biztos, hogy egy kutyás könyvet mindenki örömmel lát a fa alatt. Az alábbiakban egy klasszikus, egy kalandos és egy kreatív kutyás könyvet ajánlunk karácsonyra.

A klasszikus

Felix Salten: Renni, egy mentőkutya története (2016. kiadás)

salten RenniA magyar származású osztrák író, Felix Salten nevét a Bambi tette világszerte ismertté. Az őzike és barátai története, melyet Thomas Mann javaslatára Walt Disney filmesített meg, korra és nemre való tekintet nélkül megérinti az olvasó szívét. A Renni inkább ifjúsági regény, amely egy katonai mentőkutya és felvezetője, Georg történetét meséli el. Bár maga a történet a fantázia szüleménye, Salten a kor lehetőségeihez képest igyekezett valós képet adni a háborúban szolgálatot teljesítő munkakutyák életéről. A II. Világháborúban a nácizmus előretörése elől Salten és családja Svájcba menekült, itt nyílt lehetősége a svájci hadsereg kutató-mentő kutyáinak megismerésére és munkájuk megfigyelésére. A Renni érdekes olvasmány lehet minden fiatal könyvmolynak, akit érdekel az állatok lelke és az, hogy vajon milyen lehet a háború egy szolgálatot teljesítő németjuhász szemén keresztül.

A kalandos

Lauren Fern Watt: Egy kutya bakancslistája

watt bakancslistaAz ismert blogger és fiatal írónő, Lauren Fern Watt könyve a kritikusok szerint inspiráló és felemelő történet, amely hol mosolyt, hol könnyeket csal az olvasó arcára. A két főszereplő, Lauren és kutyája, Gizelle együtt nőnek fel az amerikai nagyváros aszfaltját koptatva, átmennek szerelmi csalódásokon, egyetemre mennek, és új lakásba költöznek. Az önálló élet kezdete, a felnőtté válás és a leválás története, amely során Lauren társa, barátja, szövetségese és bizalmasa Gizelle, az angol masztiff. Sajnos, a kutyák élete gyorsabban telik, mint a miénk. Amikor Lauren megtudja, hogy Gizelle élete a végéhez közeledik, kitalálja, hogy tehetné legjobb barátja utolsó hónapjait emlékezetessé, és megírja Gizelle bakancslistáját. Ha szeretted a Marley meg én-t, akkor ez a könyv is a szívedhez fog nőni.

 

 

A kreatív

Gemma Correll – Kutyás rajziskola

gemma correll doodlingCsak semmi szigorú szabály! Gemma Correll brit illusztrátor rajzait sokan imádják. Mások meg nem értik, hogy az egyszerű toll firkákat hogyan lehet egyáltalán illusztrációnak nevezni, hiszen egy ötéves is tud ilyeneket. Persze ezt mondják Picassóról és Modiglianiról is, úgyhogy Gemma nem hatódik meg a kritikán, inkább megtanít minket is firkálni. Ne ezt a könyvet válaszd, ha a nővéred idősebb fia a Képzőre jár, és valami rajzos könyvet keresel neki. De ha ismersz olyat, aki imád rajzolni és imádja a kutyákat is, ez a könyv biztos befutó. A legrosszabb esetben jövőre szuper kreatív kutyás grafikákat kapsz majd tőle Karácsonyra.

 

 


Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Renni_the_Rescuer; https://hu.wikipedia.org/wiki/Felix_Salten;
https://moly.hu/konyvek/felix-salten-renni; https://www.laurenfernwatt.com/gizelles-bucket-list; https://www.gemmacorrell.com/collections/comics;
Képek: könyvborítók: amazon.com; indexkép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...