Saját KB bal
Saját KB jobb
twitter

Az albínó teknős, aki leginkább egy szelet sajtra hasonlít

Indiában találtak rá a ritka albínó teknősre, aki első ránézésre leginkább úgy néz ki, mint egy szelet sajt. Most ezzel a különleges formával és színnel hódít a világhálón.

Egy indiai földműves talált rá a teknősre, majd átadta a hatóságoknak, akik közzé tették a különleges teknős képét közösségi oldalukon, akiből azonnal sztár lett. Az indiai flapshell teknős, magyar nevén leffentyűsteknős, normál esetben zöld és barna színekben pompázik, ilyen élénk sárga színűvel a helyiek még soha nem találkoztak.  Szakemberek vizsgálták meg a teknőst és megállapították, hogy a teknős nagy valószínűség szerint albínó. Veleszületett rendellenesség okozza a sárga színt, a tirozin pigment teljes vagy részleges hiánya.

Visszakerült a vadonba

A tirozin egy aminosav, amely a szervezet számos folyamatáért felelős. Az egyik ezek közül a melanin előállítása. Ez biztosítja a pigmentet a bőrünkben és a szemünkben, a teknősök esetében a testüket borító héjban is.  Az Indiában talált sárga teknősnek a szeme is rózsaszín, így szinte teljesen egyértelműnek tűnik, hogy ő albínó.  A kis sárga teknős becslések szerint  egy-két éves lehet és a vizsgálódás után már vissza is engedték a vadonban.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...