Facebook/Állatorvosdutományi Egyetem

Kolodko miniszobrot kapott az Állatorvostudományi Egyetem

A Kolodko szobor egy híres macska születésnapján került ki az Állatorvostudományi Egyetem kampuszának kerítésére.

Kolodko Mihály miniszobrai évek óta lázban tartják Budapestet. Az Ungvárról származó művész titokban helyezi ki alkotásait a város különböző pontjaira. Így mindig nagy az öröm és a meglepetés, amikor egy új Kolodko miniszobor feltűnik valahol, egy váratlan helyen.

A művész korábban már számos rajzfilmfigurából készített szobrot. A nagy ho-ho-ho horgász Főkukaca a Bem rakparton kapott helyet, a Kockáskfülű nyúl a Budai Várnegyedben, míg Mekk Elek a Széll Kálmán térre költözött a művész jóvoltából. Most pedig elérkezett Garfield ideje.

A híres macska 45 éves lett

Az Állatorvostudományi Egyetem Facebook oldalán adott hírt a meglepetésről, ami az egyetem hallgatóit és tanárait fogadta Garfield 45. születésnapján. Kolodko Mihály egy Garfield szobrot helyezett el a kampusz kerítés oszlopán.

Az egyetem macskájára emlékeznek

Garfield 45. születésnapja mellett a posztban az egyetem macskájáról is megemlékeznek. A kampuszon ugyanis hosszú évekig élt egy Marci nevű cica, aki a diákok és tanárok életébe is sok örömet csempészett. Marci sajnos néhány héttel ezelőtt elvesztette harcát egy betegséggel szemben, az egyetemen pedig méltóképpen szeretnének megemlékezni Marci cicáról és az egyetemen töltött éveiről.  Marci terápiás cicaként is funkcionált, sok diáknak segített dorombolásával a stresszes időszakokban. Az egyetem vezetősége szeretne egy életnagyságú szobrot készíttetni Marci cicáról és elhelyezni az egyetem kampuszán. Éppen ezért gyűjtést szerveztek a hallgatók között, valamint egy látványtervet is megosztottak a cica szobráról.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...