Egy kutya vizsgálata közben ment tönkre a Semmelweis Egyetem 700 milliós MR-készüléke

A készüléket egy egyetemi projektfilm forgatása közben használták, azonban egy banális hiba miatt az MR-készülék tönkrement.

A hvg.hu írt először arról az esetről, mely hétvégén történt a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján. Mint arról már korábban többször is hírt adtunk az ELTE TTK sokat foglalkozik kutyák viselkedésének, agyi funkcióinak vizsgálatával. Számos kutatási eredményük nemzetközi szinten is elismerést váltott ki és újdonságokkal szolgált a világ kutatói számára. Az egyetemen hétvégén egy kutatási projektfilmet forgattak, azonban egy súlyos hiba miatt tönkrement az  egyik MR-berendezés

Az egyik legjobb gépet tették tönkre

A HVG szerint a gépben egy kutyát vizsgáltak, nehezéknek pedig egy zsákot helyeztek a gépbe. Ebben a zsákban azonban valamilyen fém tárgy volt, ami szinte azonnal tönkretette működés közben a több száz millió forintot érő gépet. A vizsgáló helyiségből felszálló füstöt az utcáról is látni lehetett. A szóban forgó MR-készülék az egyetem egyik legjobb 3T MR gépe. Az értéke nagyjából 700 millió forint. A vizsgálat és a baleset közben a kutyának semmi baja nem esett.

A HVG megkereste az egyetemet is az üggyel kapcsolatban, akik azt közölték a lappal, hogy a hiba javítása folyamatban van. Mivel a klinika több MR-készülékkel is rendelkezik, így elkezdték a vizsgálatra váró betegek átcsoportosítását.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: hvg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...