Saját KB bal
Saját KB jobb

3 kutyás videoklip, amiket meg kell néznünk!

Az utóbbi időben egyre több reklámban, filmben és televízió műsorban tűnnek fel kutyák. A műfajok közül a videoklip sem maradhatott ki. Az ebekre irányuló figyelem talán soha nem volt ekkora.

Kihez kerül a kutya?

A tévében és a filmekben is egyre többet foglalkoznak olyan témákkal mint a kisállat gyász vagy éppen a kutyák elhelyezésének kérdése egy válóper vagy szakítás után. Ez utóbbi a témája a Corook, azaz Corinne Savage dalának is. A videóban az énekesnő mellett egy kedves és a szerepét nagyon jól játszó eb szerepel. A kutyák egyre inkább családtag szerepbe kerülnek, így az, hogy kihez kerül a kutya a kapcsolat felbomlása után, fontos kérdés. Mind a gazdik, mind pedig az eb mentális egészsége szempontjából fontos, hogy ezzel foglalkozzunk és olyan gyakorlat alakuljon ki, amely figyelembe veszi minden érintett érdekét.

 

Hasonlítunk egymásra?

Hasonlóan, bár teljesen más szempontból érdekes Jonah Yano Kanadában élő, japán származású művész kérdésfelvetése. A Portrait of a Dog videoklip pedig már képi világa miatt is megéri, hogy megnézzük: IDE kattintva teheted meg. A videóban Yano és egy dalmata utánozzák egymást az osztott képernyőn.

Bárcsak soha ne hagytál volna el

A harmadik videoklip Lewis Capaldi, skót előadó könnyfakasztó dala. A hűséges kis terrier gyászát mutatja be beszédes képekben. A téma megható és érzékeny feldolgozása miatt Capaldinak pluszpontok járnak, hiszen felhívja a figyelmet arra, hogy a kutyák is átérzik a veszteséget és érintheti őket a gyász. Akár a gazdi halála miatt, akár azért, mert elhagyták őket. A videót IDE kattintva nézheted meg.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/dogs-in-music-videos; Kép: Photo by Andres Ayrton: https://www.pexels.com/photo/black-man-playing-guitar-for-girlfriend-and-dog-6578881/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...