Saját KB bal
Saját KB jobb
Unsplash

Elindult a világ első valóságshow sorozata disznókkal a főszerepben

Nem, nem tévedés. Egy egészen új műfaj van születőben. Azt gondolnánk a reality műfajról már az összes bőrt lehúzták a producerek és tévéműsor készítők, de lám, van még a tarsolyukban egy s más.

A Pig Little Lies egy olyan valósághsow, amilyet még soha nem láttunk a televízióban. A főszereplők Dante és Beatrice, egy összeszokott disznópár. A sorozat az ő kalandos, olykor vicces, néha szomorú és fájdalmas életüket mutatja be. De mielőtt legyintenénk egy nagyot és újabb őrületnek könyvelnénk el műsort disznókkal, nézzünk kicsit a kulisszák és a tartalom mögé.

Az állatvédelem új, kreatív megjelenési formája

Az Egyesült Államokban igen népszerű a törpemalacok és micro-malacok házi kedvencként való tartása. A micro-malacokat kutatási célból kezdték el tenyészteni Európában, majd a 80-as években kezdtek elterjedni az USA-ban. Rendkívül magas áruk miatt a leggazdagabbak státusszimbóluma lett. A micro-malac születésekor elfér egy tenyérben, teljes méretét 2 éves korára éri el, nagyjából 15 kg a súlya kifejlett korában.

A törpemalacoknak számos faja létezik, pl. minnesotai, vietnámi csüngőhasú, müncheni, skandináv, Yucatan-törpemalac. Rendkívül okos, engedelmes állatok. Mindemellett szobatiszták, társasági lények, ragaszkodóak, nem bírják az egyedüllétet. Az évek alatt egyre népszerűbb házi kedvencek lettek, ezzel párhuzamosan pedig a köréjük épült szaporító biznisz is beindult.

Egy kismalacról nagyon nehéz megállapítani, hogy milyen fajta. A pénzéhes „tenyésztők”  normál malacokat árulnak törpemalacként. A tudatlan vásárlók pedig bedőlnek nekik. Aztán amikor a malacka nem áll meg a növésben és méretes sertéssé gyarapodik, a vágóhídon, vagy jobb esetben egy menhelyen végzi.

Állatmentés élőben

A Pig Little Lies egy ilyen mentett malacpárosról szól, betekintést nyújt a szerencsétlen állatok sorsába és az állatvédők megfeszített küzdelmébe. Az első epizódban Simone Reyes countryénekesnő, lelkes állatmentő igyekszik megmenteni a két malacot az altatástól. A több mint 100 kg-ra hízott állatok törpemalacként kerültek a gazdájukhoz, aki leadta őket a vágóhídra.

Simone minden követ megmozgat, hogy helyet találjon Danténak és Beatrice-nek. Sikerül találnia egy vadállat mentéssel foglalkozó helyet, a Tiny Masters-t ahol fogadják az állatokat. Igaz, már csak a mosókonyhában van hely Beatrice-nak, Dante pedig néhány kíváncsi kecske közé kerül egy kényelmes szénaágyba. Innen indul a történet, ha pedig kíváncsi vagy a folytatásra, az UnchainedTV appon, vagy az UnchainedTV.com oldalon meg tudod nézni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...