Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Összesett a kimerültségtől egy kocsit vontató ló New York belvárosában

A kimerültségtől és a hőségtől esett össze New York belvárosában egy turistakocsit vontató ló, a járókelők tragikus jelenetnek voltak szemtanúi.

A szerencsétlen ló lerogyott a forró betonra, hajtója pedig elkezdte ütni a kantárral és felállásra noszogatta. A járókelők megpróbáltak közbelépni és megállítani kocsist, hiszen egyértelmű volt, hogy a ló nem képes talpra állni. Az esetet többen is rögzítették és rövid időn belül kikerült a Twitterre, óriási felháborodást keltve.

Figyelem, felkavaró tartalom:

A nyári hőség a kimerültség okozta a ló rosszullétét, valamint nagy valószínűség szerint nem kapott megfelelő mennyiségű folyadékot sem hajtójától. Mikor a ló már az oldalára fordult, a járókelők kihívták a rendőrséget. Lovas rendőrök érkeztek a helyszínre, akik elkezdték hűteni a szervezetét hideg vízzel. Több mint egy órán át feküdt az aszfalton, mire képes volt magától felállni. Ezután egy közeli istállóba szállították, ahol állatorvosok vették kezelésbe. A kocsikat üzemeltető Transport Workers Union szerint a 14 éves ló egy neurológiai betegség, az EPM miatt esett össze.

Ryder már jobban van

Az NBC New York stábja az eset után ellátogatott Ryderhez, aki visszakerült a Transport Workers Union istállójába. A felvétel szerint a ló jól érezte magát, éppen szénát evett. Sokan úgy vélték a kommentelők közül, hogy a ló túlságosan sovány és nincs megfelelően karban tartva. A kocsis lovakkal való visszaélések megszüntetéséért küzdő NY Class jelenleg azért küzd, hogy az állatot elvegyék a cégtől, mert szerintük a nem megfelelő tartással állatkínzást követnek el. Úgy gondolják, hogy Ryder továbbra is veszélyben van.

Az állatvédők már évek óta követelik, hogy tiltsák be a lovaskocsik használatát New Yorkban. Alternatívaként az elektromos kocsikat javasolják, erről már egy törvényjavaslat is készült. Törvény azonban még nem született róla.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite

A borítókép illusztráció.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...