Saját KB bal
Saját KB jobb

Védje kutyáját babéziozis ellen egész évben!

Az éghajlatváltozásnak köszönhetően hazánkban egyre enyhébbek a telek. Míg régen a kullancsok ellen elég volt a szezonális védekezés, addig manapság már sajnos télen is találkoznak babéziozis fertőzött kutyákkal az állatorvosok.

A babéziozis kórokozója egy egysejtű parazita, amely a kullancs csípése által fertőz: megtámadja a vörösvérsejteket, ezáltal súlyos vérszegénységet és szervi elváltozásokat is okozhat. A babesia tünetei, a sárgás nyálkahártyák és a sötétvöröses vizelet már a vörösvérsejtek szétesését jelzik. A folyamat előrehaladtával a kutya gyógyulási esélyei csökkenhetnek, a betegség akár halálos kimenetelű is lehet.

babéziozis kutya télen

A babéziozis kórokozóján kívül a kullancsok további közel 200 betegséget terjesztenek. Az emberre is veszélyes Lyme-kór vagy a kullancs encephalitis szintén a kis rovarok közvetítésével terjed. A kórokozók átviteléhez elég lehet akár egyetlen kullancs csípése is!

Felelős gazdikként fontos feladatunk, hogy egész évben, évszaktól függetlenül gondoskodjunk kutyánk külső élősködők elleni védelméről. A külsőleg alkalmazható készítmények már az élősködővel való érintkezés pillanatában védelmet nyújthatnak.

A kifejezetten a kutyák számára kifejlesztett Advantix spot-on rácsepegtető oldat már a kölykök hét hetes korától alkalmazható. A havonta történő egyszeri kezeléssel hatékony védelmet nyújthat a kullancsok, a bolhák és más külső élősködők ellen.

A Foresto nyakörv pedig azoknak a gazdiknak lehet jó választás, akik hosszabb távú megoldást keresnek. Egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónapra. A Foresto nyakörvet kutyák és cicák is viselhetik.

(X)
A termékek használatával kapcsolatban részletes tájékoztatást a hivatkozott honlapokon olvashat!
Forrás: Bayer Animal Health. Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...