Saját KB bal
Saját KB jobb

Helyes fogápolási rutin egy életen át

Az emberekhez hasonlóan a kutyák fogsorát is gondozni kell, mivel csak rendszeres ápolással őrizhetjük meg a fogak egészségét.

További hasonlóság az is, hogy a kutyák fogait szintén az életkoruknak megfelelő gondozásban kell részesíteni. Ahogy a kisgyermekek tejfogait sem ugyanúgy tisztítjuk, mint a felnőttek csontfogait, úgy a kölyökkutyák fogápolásának is megvan a megfelelő módja. A kölyökkutyák első fogai három-négy hetes korukban bújnak ki. Ezek az apró fogacskák még tejfogak, amelyek pár hónap múlva kihullanak, és átadják a helyüket a csontfogaknak. Már kölyökkorban érdemes kiskutyánkat hozzászoktatni a fogkefe rendszeres használatához, hogy ez a jó szokás egy életen át elkísérje és ne okozzon neki problémát. A fogzás és a fogváltás idején ne feledkezzünk meg a megfelelő rágójátékokról, nehogy a kedvenc cipőnk essen áldozatul a kiskutya rágcsálási kedvének!

purina dentalife

A teljes fogváltás körülbelül egy éves korra zajlik le, kialakul a kutya teljes fogazata. Ha rendszeresen szoktattuk a kutyánkat a fogápoláshoz, akkor felnőtt korban sem okoz neki problémát a napi fogtisztítás, amelyet még élvezetesebbé tehetünk a számára az ízletes PURINA DENTALIFE jutalomfalatokkal. Ez a finom, csirkét tartalmazó rudacska rágós, porózus textúrájának köszönhetően megkönnyíti a fogak tisztántartását. Napi használata tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést a kutya szájában – ráadásul a kutyák is imádják. A DENTALIFE fogtisztító jutalomfalatot egy éves kortól lehet bevezetni a napi fogápolási rutinba.

purina dentalife

Idősebb korban a kutyák fogai törékenyebbé, kopottabbá válnak és megnő a fogbetegségek kockázata. Nagyon fontos, hogy idős kutyánk fogait is rendszeresen ápoljuk és állapotukat időről-időre ellenőriztessük az állatorvossal is. Így megelőzhetők a súlyos fog- és ínypanaszok, mint a fogszuvasodás vagy a fogínysorvadás. Emellett fontos az otthoni fogápolás is: ne maradjon el a napi fogkefés tisztítás, amit kiegészíthetünk DENTALIFE fogtisztító jutalomfalattal is, hogy kedvencünk sokáig egészséges életet élhessen!

Termékinformációkért és szájápolással kapcsolatos további tanácsokért látogass el a www.purina-dentalife.hu weboldalra!

purina dentalife


(Kutyabarát.hu)

(X) Támogatott tartalom.
Forrás és képek: Nestlé® PURINA®; Pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...