Saját KB bal
Saját KB jobb

Karácsonyi kutyás kisokos

A karácsonyi ünnepeket az egész család várja, hiszen ilyenkor mindenki együtt ünnepel –  beleértve, természetesen, a kutyákat is! A gondtalan ünneplés érdekében azonban fontos, hogy odafigyeljünk pár dologra, amely potenciálisan veszélyt vagy stresszt jelenthet a kutyánk számára. Az alábbiakban igyekszünk segíteni ezeket a helyzeteket kezelni.

Kutyák és karácsonyfák

Bár sok kutyát hidegen hagy a karácsonyfa látványa, néhányak számára a karácsonyfa valójában egy hatalmas bot, ami végre bent van a lakásban. A kan kutyák szerint pedig akár még remek jelölési lehetőség is. Ha a mi ebünk is ilyen kreatív, akkor érdemes kutyabiztossá tenni a fát, mielőtt komoly baj lesz. 

Rögzítsük megfelelően a fát, vagy tegyük olyan helyre, ahol a kutya nem fér hozzá. Az égősorok, lógó díszek, a mézeskalács és a szaloncukor mind csábító újdonságok egy kíváncsi kutyának. Nem is beszélve a mindent felfedezni vágyó kölykökről. Ne hagyjuk a kutyákat egyedül a díszekkel.

Ünnepi ételek, vendégség

Az ünnepi ételek sokszor még az emberek gyomrát is megfekszik. A kutyáknak pedig tényleg csak módjával valók. Különösen figyeljünk az édesítőszerekre, a makadámia dióra és a csokoládéra. Ezek súlyosan megbetegíthetik a kutyát. A vendégsereg sok kutya számára stresszforrás lehet. Különösen, ha félénk vagy idősebb kutyáról van szó. Figyeljünk rá, hogy kedvencünknek legyen lehetősége elvonulni és pihenni, ha úgy tartja kedve.

Betegségek, kórokozók

A betegségek és az élősködők az ünnepek alatt sem pihennek. Sőt! Mivel több időt töltünk a szabadban, esetleg más kutyák társaságában, fokozottan figyeljünk a külső élősködők, például a bolhák és kullancsok elleni védelemre. Ma már minden kutya és gazdi számára elérhető a megfelelő védelem. Az Elanco termékei közül a jól ismert és bevált Foresto nyakörv és Advantix rácsepegtető oldat mellett az új AdTab rágótabletta nyújt hatékony és kényelmes védelmet a külső élősködők ellen. 

Minden kedves Olvasónak Kellemes Ünnepeket kíván az Elanco!

Támogatott tartalom (X).
A részletes javallatért, illetve a pontos alkalmazásért olvassa el a készítményhez mellékelt használati utasítást!
AdTab: https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2023/20231019160730/anx_160730_hu.pdf
Advantix: https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/1909/hasznut.pdf 
Foresto: https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/3384/hasznut.pdf
              https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/3383/hasznut.pdf
Az adatok megfelelnek a termék tulajdonságainak összefoglalójában (SPC) leírtaknak.
Az AdTab, Advantix, Foresto, az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak. © 2023 Elanco PM-HU-23-0237
Kép: Photo by Lorena Esparza: https://www.pexels.com/photo/photo-of-a-cute-dog-1695632/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...