Saját KB bal
Saját KB jobb
11994227 képe a Pixabay -en.

Több tucatnyi állatot foglalt le a rendőrség egy állatkertben

Egy virginiai állatkertben több tucatnyi élő és halott állatot foglalt le a rendőrség, miután széles körű vizsgálatot folytatott a helyszínen.

A vizsgálatot a legfőbb ügyész állatvédelemmel foglalkozó jogi csoportja indította a Rockbridge megyei Natural Bridge állatkertben, a rendőrség közreműködésével. A virginiai főügyészi hivatal közleményben részletezte a vizsgálat eredményeit, melyek rendkívül aggasztó állapotokról számoltak be.

Hosszú a bűnlajstrom

A bíróságra benyújtott vádemelési javaslat az állatok megfelelő gondozásának hiányát, az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódot, valamint a nem megfelelő tartási helyeket rója fel az állatkert tulajdonosának. A vizsgálat során a helyszínen 95 élő állatot, valamin több tucat elhullott állatot és különböző állati testrészeket is találtak. A lefoglalt állatok között 12 majom, 15 ara papagáj, egy szervál is volt, egy Zeus nevű fehér tigrist pedig a helyszínen el kellett altatni. A tigris olyan állapotban volt, hogy már csak a szenvedéseinek tudtak véget vetni. Emellett zsiráffarok, zebrabőr és fagyasztott zsiráfürülék is előkerült a helyszínen, ezeket is lefoglalták.

Visszaesők

Nem ez az első alkalom, hogy a Natural Bridge Állatkertet vizsgálatnak vetik alá. 2017-ben a létesítményt az illetékes hatóság többször is megbüntette, többek között egy Asha nevű elefánttal való nem megfelelő bánásmód miatt.  Az USDA akkori jelentése kiemelte az állatkertben uralkodó megdöbbentő körülményeket. Úgy vélték, hogy az állatkertben nem csak az állatok, hanem a látogatók egészsége és biztonsága is veszélyben van.  A bírósági meghallgatást december 20-ra tűzték ki a Rockbridge megyei általános kerületi bíróságon.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...