Saját KB bal
Saját KB jobb

A macskák és a külső élősködők – találd meg a hozzátok legjobban illő megoldást!

A macskák külső élősködők elleni védelme napjainkban éppen olyan fontos, mint a kutyáké. Hiszen bársonytalpú kedvenceink is családtagok. Természetesen, az egészségük a legfontosabb a számunkra. 

Azokban a családokban, ahol kutyák és cicák is élnek együtt, pedig különösen fontos, hogy minden négylábú megkapja a számára leginkább megfelelő védelmet. Szerencsére ma már számos módszer közül választhatunk, mind a kutyák, mind a macskák esetében. Ezek közül azonban elsőre talán nem is olyan egyszerű megtalálni az optimális megoldást. Első lépésben vegyük számításba, hogy kinti, benti vagy bejárós (azaz kinti és benti is) a cicánk. 

A szabadban is megforduló macsekokat a kullancsok és a bolhák ellen is kell védeni. Hiszen, akár a kertben, az aljnövényzetben is előfordulhatnak kullancsok, amik veszélyes betegségeket terjesztenek. A csak benti cicákat a kullancsok kevésbé fenyegetik, bolhákkal azonban ők is megfertőződhetnek. A bolhákat más, kijárós háziállattól is elkaphatják, de akár a cipőtalpon is be lehet őket vinni a lakásba. A benti cica életterébe jutott bolha már könnyen megtalálja az utat a gazdaállatig, és hamar elszaporodhat. Ez pedig nem csak cicáknak, de a gazdiknak is hatalmas bosszúságot okoz. 

A megfelelő védekezési módszer kiválasztása tehát egyrészt a macska életmódján múlik: ez határozza meg, hogy csak bolha ellen, vagy kullancs és bolha ellen védő készítményt válasszunk. A másik döntő tényező az alkalmazás módja. Ha hosszabb távon, kullancsok és bolhák ellen is hatékony készítményt szeretnénk, a ForestoⓇ nyakörv remek választás. Egyszeri alkalmazással akár 8 hónapon át védelmet nyújthat a cicáknak. Amennyiben csak benti tartású a cicánk, az AdvantageⓇ spot-on egyszerűen alkalmazható, kényelmes megoldás. Egyszerűen a cica bőrére cseppentve fejti ki hatását. 

Szintén kullancs és bolha elleni védelmet nyújt az új AdTab™ tabletta, amely egy praktikus, ízesített készítmény. Az AdTab™ órákon belül hat, és hatását akár egy hónapon keresztül kifejti. Előnye még, hogy nem csak állatpatikában, hanem kisállat felszerelés üzletekben és online is beszerezhető.

Bízunk benne, hogy a fenti információk segítenek megtalálni a hozzád és kedvencedhez leginkább illő védelmet. További információért kattints ide, vagy fordulj állatorvosodhoz!


Támogatott tartalom (x).
A részletes javallatért, illetve a pontos alkalmazásért olvassa el a készítményhez mellékelt használati utasítást! 
AdTab: https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2023/20231019160730/anx_160730_hu.pdf 
Advantage: https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/2135/hasznut.pdf
Foresto: https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/3384/hasznut.pdf
              https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/3383/hasznut.pdf
Az adatok megfelelnek a termék tulajdonságainak összefoglalójában (SPC) leírtaknak.
Az AdTab, Advantage, Foresto, az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak. © 2023 Elanco PM-HU-23-0221; Kép: Photo by Sam Lion: https://www.pexels.com/photo/woman-touching-cat-with-nose-6001770/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...