Saját KB bal
Saját KB jobb

Sütőtök és mogyoróvaj kutyasüti recept

Az ősz hagyományosan a sütőtök szezonja. A narancssárga tökféle nagyszerű a kutyák számára: gazdag antioxidánsokban, béta-karotinban, rostokban, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban, például C-vitaminban, E-vitaminban, folsavban és vasban.

Magas rosttartalma miatt a sütőtök segíthet a hasmenéssel küzdő kutyáknak. Fontos, hogy hasmenés esetén konzultáljunk állatorvossal. Ha nincs komoly orvosi probléma, és a kutya egyszerűen csak enyhe gyomorrontástól szenved, a sütőtök is segíthet. Az is fontos, hogy gondoskodjunk róla, hogy a kutya sok vizet igyon, hogy elkerülje a kiszáradást. Érdekes módon a sütőtök segíthet a székrekedéssel küzdő kutyáknak is. Bár itt is bölcs dolog először állatorvoshoz fordulni, hogy megállapítsa a probléma okát.

A kutyák sütőtökkel való etetésének további orvosi előnyei is lehetnek. Egyes kutyák fogynak, ha az eledelük egy részét ezzel a zöldséggel helyettesítik. A sütőtök segítheti a húgyutak egészségét és javíthatja a szőrzet állapotát azoknál a kutyáknál, amelyek rendszeresen fogyasztják. A sütőtök jó hatással lehet az immunrendszer működésére is.

A házi készítésű kutyakekszek készítésének gondolata ijesztőnek tűnhet, de ez a szuper egyszerű sütőtökös és mogyoróvajas recept egyszerű, mint a karikacsapás.

Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés: 25

ÖSSZETEVŐK

32 dkg csésze teljes kiőrlésű liszt

2 evőkanál mogyoróvaj

2 tojás

½ teáskanál őrölt fahéj

½ csésze sütőtök püré (ld. ITT)

ELKÉSZÍTÉS

Igazítsuk a sütőrácsot a sütő közepére. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt és fahéj) egy közepes tálban. Majd a tojásokat, a sütőtök pürét és a mogyoróvajat egy nagy tálban.

Keverd a száraz lisztkeveréket a nedves sütőtökös keverékhez, amíg össze nem keveredik; a tészta egy kicsit száraz és morzsalékos lesz. Egy sodrófa segítségével nyújtsuk a tészták kb 1,5 cm vastagságúra.

Egy csont alakú sütivágóval vágd ki kekszeket.

Helyezzük a kekszeket egy tapadásmentes sütőlapra, majd süssük kb. 40 percig, vagy amíg megszilárdul.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-nutrition/canned-pumpkin-for-dogs; Kép: Photo by Nikola Čedíková: https://www.pexels.com/photo/black-and-white-dog-lying-beside-a-pumpkin-5601148/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...