Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan történik a csomagküldés Romániába?

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy hazánk különféle kisebb és nagyobb cégeinek üzleti partnerei valamelyik szomszédos országban élnek. Ilyenkor a gazdasági ügyek intézése során gyakori, hogy kell valamilyen dokumentumot, netán küldeményt küldeni. Ugyanez a helyzet, ha valamilyen rokon él Romániában vagy kint tanul egy ismerős vagy barát. Nemcsak céges anyagokat, hanem ajándékot is küldhetünk külföldre futárszolgálaton keresztül.

Melyik futárcéggel tudunk Romániába csomagot feladni?

Románia hazánkkal határos ország, de már külföldnek számít, így nem minden belföldi csomagküldő cég szállít kifelé, a határon túlra. Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy melyik futárszolgálatot válasszuk, először is listázni kell, hogy egyáltalán melyek azok a cégek, amelyek szóba jöhetnek. Ehhez a Csomagnet.hu weboldal nemzetközi csomagküldés Romániába menüpontját kell kiválasztanunk.

A Csomagnet.hu egy olyan weboldal, amely összesíti az összes Magyarországon fellelhető futárszolgálatot, amelyek belföldre és külföldre szállítanak. Ha beírjuk a fentiekben megnevezett oldalra a feladni kívánt csomagunk adatait, amely lehet boríték vagy doboz is, akkor a rendszer kilistázza nekünk, hogy mely cégek jöhetnek szóba a szállításkor.

Az oldalon alapbeállításként szerepel a feladó országnak Magyarország és a célországnak Románia, mindössze a küldeni kívánt csomagra vagy csomagokra vonatkozó adatokat kell csak beírni, azaz a szélességét, hosszúságát és magasságát a doboznak vagy borítéknak.

Szárazföldi csomagszállítás DPD-vel vagy GLS-sel

Mivel európai országról van szó, a külföldre szállító csomagküldő cégek közül azok is számításba jöhetnek, amelyek szárazföldön szállítanak, azaz a DPD és a GLS. Akinek azonban a legfontosabb szempont a gyorsaság, az válassza a TNT-t, amely az egyetlen futárcég repülős kihordással.

A közúton történő szállítást legolcsóbban a DPD futárcég Classic Export szolgáltatásával tudjuk elérni. A DPD-nél a csomagot nem szükséges megcímezni, az irányító címke nyomtatása a DPD központjában történik, és a futár viszi magával a felvételi címre. Ettől függetlenül nem árt kézzel is feltüntetni a feladónak és a címzettnek a nevét, címét a csomagolás külső részén. Ugyanis ez nagy segítséget nyújthat egy esetleges azonosítás esetében, ha pl. olvashatatlanná válik, vagy leesik a címke a csomagról. A kézbesítést Romániába a DPD a felvételtől számított 2-9 munkanapon belül vállalja.

A GLS Eurostandard szolgáltatása már drágább, ugyanakkor rövidebb határidővel, 1-5 munkanapon belül vállalja, hogy eljut a címzetthez a küldemény. A csomag megcímzése itt is hasonló módon működik, mint a DPD esetében.

Extra gyors kiszállítás a TNT szolgáltatásaival

Amennyiben a legfontosabb szempont a minél hamarabbi, akár aznapi kézbesítés, a TNT szolgáltatásai között lehet válogatni, amely felkínál repülőgéppel történő szállítást is. Az Economy Express szolgáltatással 2-6 munkanapra teszik az eljutási időt a címzetthez, míg az Express szolgáltatás az, amivel akár aznap célba érhet a csomag.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...