Saját KB bal
Saját KB jobb

4 dolog, amire a kerekesszékes kutyák képesek

A kerekesszékes kutyák vagy kutyakocsis kutyák igenis bármire képesek! Legalábbis a kerekek segítségével.

Szerencsére egyre több gazdi választja egy sérülés, artrózis, diszplázia vagy más mozgásszervi betegség, esetleg amputáció után kutyája számára az életet és a mozgásszabadságot biztosító kutyakocsit. A bénulás vagy végtagvesztés után a kutyakocsi vagy kerekesszék visszaadhatja kutya és gazdi számára is a mozgás, a közös időtöltés örömét. Valós és megfontolandó alternatívát kínálva ezzel szeretett kedvenceink számára.

Lássuk, mi mindenre válhat képessé egy sérült kutya a kerekek segítségével!

Egy kerekesszékes kutya több időt tölthet velünk

Ez két szempontból is igaz. Egyrészt, a sérült, mozgásszervi bántalmaktól szenvedő vagy járásképtelen kutyákról való gondoskodás egész embert kínál. Számos esetben ezt a gazdik nem tudják vállalni, ezért búcsút kell venniük kedvencüktől. A kerekes kocsik révén a kutyák „önjáróvá” válnak, ami jelentősen csökkenti a terhet. Másrészt, egy kerekesszékes kutya szinte ugyanúgy tud közlekedni, mozogni, sétálni, kirándulni, stb. mint ép társai. Így pedig nem kell otthon hagynunk, jöhet velünk ugyanúgy kalandozni, mint azelőtt.

 A kutyakocsival szabad a játék és a mozgás

Ahogy fentebb is írtuk, a kerekesszékes kutyák szabadon tudnak közlekedni, szaladni. A kocsi megszokása után szabad a pálya. A mozgás nagyon fontos a sérült kutyák egészségének megőrzése érdekében is, és kutyakocsival jóval könnyebb a fittség megőrzése, mint nélküle.

A szobatisztaság is megy

Míg egy mozgáskorlátozott eb esetében a szobatisztaság kérdése nehezen megoldható, addig a kerekesszékes kutyák esetében ez ugyanúgy működik, mint azelőtt. Hiszen a kutyánk szabadon mozog, ezért ki tudjuk vinni, ha kell.

Mikor lehet szüksége a kutyáknak kutyakocsira?
Nincs határ

A kutyakocsis ebek jönnek, mennek, játszanak. A modern, ergonomikus kerekes kocsik szinte bármilyen terepen elmennek, kis gyakorlással a kutyák könnyen hozzászoknak a járgányhoz. Ezzel pedig visszakaphatjuk szinte ugyanazt az életminőséget, amit a baleset vagy betegség előtt megszoktunk.


Forrás: https://www.handicappedpets.com/blog/5-things-a-dog-in-a-wheelchair-can-do/; Kép: Photo by Toshimi Style: https://www.pexels.com/photo/beautiful-woman-hugging-a-dog-14856519/;

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...