Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyák és a bolhák – Gyakorlati tanácsok a bolhamentes életért

A kutyák számos külső élősködője közül a bolhák igazán nehéz esetek. Szinte a semmiből bukkannak fel, a kutyánk bárhol megfertőződhet. Ha pedig egyszer beteszik a lábukat otthonunkba olyanok, mint a rossz vendég: bosszantóak és nehéz tőlük megszabadulni.

Közel 2000 különböző bolhafaj létezik. A kutyákon leggyakrabban az apró fekete vagy barna színű kutyabolhát, és – meglepő módon – macskabolhát is találhatunk. Ezek kedvencünk bundájában jól el tudnak rejtőzni, és mire észrevennénk már késő. Egyetlen gazdi sem szeretne bolhákat az otthonában. És talán azt is bátran állíthatjuk, hogy a kutyák sem rajonganak a viszkető csípésű, betegségeket terjesztő élősködőkért.

Kutyáinknak azonban nem sok ráhatása van arra, hogy megfertőzik-e őket a bolhák. A futtatón, a napköziben, de akár a saját kertünkben is könnyen elkaphatják a bolhákat. Ráadásul, a gyakori tévhittel ellentétben, a bolhák egész évben fertőznek!

Mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a bolhákat?

Nagyon egyszerű a megoldás: folyamatosan, egész éven át védjük kutyánkat megfelelő bolhaellenes készítménnyel. Így teljesen mindegy, hogy merre járunk, milyen állattal találkozunk – kedvencünk biztonságban lesz.

Többféle megoldás közül választhatunk, melyekről kérjük ki állatorvosunk tanácsát. Figyeljünk arra, hogy a különféle készítményeket eltérő gyakorisággal szükséges alkalmazni. Ha nem így teszünk, a készítmény védelmében sem bízhatunk.

A kifejezetten bolhák ellen kifejlesztett Foresto® nyakörv fokozatosan bocsátja ki a hatóanyagokat, amelyek kedvencünk egész testén elterjednek és akár 8 hónapig tartó védelmet biztosíthat kullancsok és bolhák ellen. Csökkenti a lepkeszúnyogok által terjesztett Leishmania infantummal történő fertőzés kockázatát és a szőrtetvesség kezelésére is alkalmazható. Emellett, a Foresto® nyakörv egyszerűen felhelyezhető, nem hagy zsíros, olajos foltot a bundán és véd a kullancsok ellen is. Használatával a velünk élő kutyákat és macskákat is védhetjük a bolhák támadásától.


Támogatott tartalom (X).
PM-HU-22-0223
Az adatok megfelelnek a termék tulajdonságainak összefoglalójában (SPC) leírtaknak.
Az Foresto, az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak. A részletes javallatért, illetve pontos alkalmazásért olvassa el a használati utasítást, vagy kérdezze az Elanco Hungary Kft. képviselőjét: Tel: +36 80 201 399, e-mail: [email protected]
Indexkép: Photo by Diego Rezende: https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-standing-beside-dog-during-golden-hour-2640076/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...