Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Szusi, amit a kutyád is megehet!

Elsőre talán extravagánsnak tűnhet az ötlet, de ha az otthoni szusi készítés nem áll távol tőled, legközelebb kedvencedet sem kell kihagynod a jóból.

A könyörgő szemeknek nemet kell mondanunk, ha hagyományos szusi kerül az asztalra, hiszen több összetevő is veszélyes lehet a kutyákra nézve. A népszerű szusi alapanyagok közül az avokádó, a nyers lazac és a tengeri herkenytűk mérgezőek számukra.

A rizs, a nori alga és a különböző nyers zöldségek és a főtt lazac viszont hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak koncentrált formában. Lássuk, mik ezek!

A nori, más néven tengeri hínár, többféle ehető alga szárításával készülő papírvékony lap formájában kapható. Elsősorban szusi és nigiri készítésénél használják, de leveseket is ízesítenek vele. Rendkívül gazdag kalciumban és vasban, de magnézium és cink tartalma is említésre méltó. A-, B- és E-vitaminforrás.

A lazac ismert omega-3-zsírsav tartalmáról, amely jó hatással van az idegrendszerre, a szőrzetre és az immunrendszerre. A lazacolaj és az algapor széles körben elterjedt és bevált táplálék kiegészítők kutyák számára.

1 tekercs (6-8 db maki/tekercs) szusi elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

1  db nori lap

Egy kisebb marék főtt szusi rizs

Sárgarépa, kígyóuborka vagy főtt lazac vékony csíkokra vágva

Elkészítés:

A kutya szusi elkészítése nagyon hasonlít a „hagyományos” szusi készítéshez, annyi különbséggel, hogy a rizst nem kell rizsecettel, sóval és cukorral ízesíteni. A megpárolt rizsből vegyél ki pár evőkanálnyi mennyiséget tekercsenként, mielőtt az „emberi” szusihoz ízesítenéd.

Figyelmeztetés:

Figyelj, hogy a kutyád számára szánt adag ne érintkezzen a nyers lazaccal vagy tengeri herkentyűkkel, illetve más olyan szusi összetevővel, amely veszélyes lehet! A szójaszósz, a wasabi és a pácolt gyömbér is kimarad. Ha a kutyád allergiás vagy bármilyen egészségügyi problémája van, illetve bármely új élelmiszer bevezetése esetén konzultálj az állatorvosoddal!

Jó étvágyat kívánunk!

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és videó: : https://wheresthefrenchie.com/make-sushi-dogs-can-eat/. Indexkép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...