Saját KB bal
Saját KB jobb

Idős kutyák + csúszós felületek – Itt a megoldás?

Ahogy a kutyák idősödnek, úgy válik a mozgásuk egyre bizonytalanabbá. Régen még simán szaladt a csúszós parkettán is, most meg már a szőnyegen is alig bír felállni, kicsúszik a lába alól a talaj. A jégtáncos bébi zsiráfhoz hasonló mozdulatok azonban nem csak szükségtelen kényelmetlenséget okoznak a kutyáknak, de kifejezetten balesetveszélyesek is.

Szerencsére a kutyás termékek világában egy probléma sem marad sokáig orvoslat nélkül.

Az amerikai LOOBANI cég olyan termékek fejlesztésére specializálódott, amelyek növelik az idős és/vagy mozgáskorlátozott kutyák életminőségét. A cég kínálatában szerepelnek járássegítő eszközök, amelyekkel segíthetünk idős kutyánknak a mozgásban, de hosszú pórázokat is forgalmaznak. Ez utóbbiak az időskori hallás- és látásromlás esetén tehetnek jó szolgálatot.

A cég továbbá számos csúszásgátló terméket is forgalmaz, amelyek arra hivatottak, hogy az idős, nehezen mozgó kutyákat segítsék jobb fogást találni a csúszós felületeken, például a parkettán vagy fényes járólapon. A kínálatukban találunk tapadós zoknikat és egyfajta érdesítő gélt is, amelyet a kutyák talpára kell felvinni, és így biztosít jobb tapadást. Továbbá, létezik egyfajta tappancsra ragasztható csúszásgátlójuk is, amely a cég ajánlása szerint azoknak a kutyáknak is jó megoldás, akik nem viselik ez a kutyacipőt vagy –zoknit.

Mi is ez, és kinek jó?

A terméket úgy kell elképzelni, mint egy öntapadós mancsformát, amit a kutyánk talppárnáira ragaszthatunk. A különböző méretben kapható tapadós tappancsok egyik oldalán hipoallergén ragasztó található, amely nem károsítja a kutya bőrét. A másik oldala pedig érdes szilikonból van, amely csúszásgátló hatású. Nagyjából olyasmi, mint a csúszásgátló zoknik alján lévő gumi.

A cég elsősorban idős, ízületi betegséggel és csontritkulással küzdő kutyáknak ajánlja a terméket, de csípő diszplázia és hátsó végtagi gyengeség, járási nehézségek esetén, illetve csípőműtétek vagy súlyos betegség utáni talpra állásban is segíthet.


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Loobani; Amazon.
Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...