Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Húsvéti tojás kutyakeksz

Ez a húsvéti tojás kutyakeksz csodaszépen fog mutatni, akár az ünnepi asztalon is!

A hagyományos húsvéti vacsora, a sonka (csak módjával!) és a tojás, ugyan bizonyára sok kutya szíve vágya, de az édességekből és a csokitojásból nekik bizony nem szabad enni. Ez a csodaszép húsvéti tojás kutyakeksz azonban biztosan nem okoz csalódást egyetlen négylábúnak sem. Még a kényes esztétikai érzékkel rendelkező ebek is elismerően eszegetik majd!

Hozzávalók a Húsvéti tojás kutyakekszekhez

A kekszhez

15 dkg rizsliszt

3 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 tojás (lehetőség szerint bio)

2 ek. kókuszzsír

A mázhoz

Krémsajt vagy natúr joghurt

Sárga: egy csipet kurkuma

Rózsaszín: egy kevés reszelt cékla/málna leve

Halványlila: pár szem fagyasztott szeder leve

húsvéti tojás diy

Elkészítés

  1. Verd fel a tojásokat.
  2. Keverd el a rizslisztet és a kókuszolajat, majd add hozzá a felvert tojásokat, így egy eléggé ragacsos masszát kapsz.
  3. Lassanként gyúrj a masszához annyi teljes kiőrlésű lisztet, hogy sodrófával nyújtható állagú tésztát kapj. A tojások méretétől függően több vagy kevesebb lisztre lesz szükséged.
  4. A tésztát oszd két részre, majd formázz belőle két egyforma gömböt. A tésztagömböket egyenként tedd két réteg sütőpapír közé, majd nyújtsd őket kb. fél-egy centis vastagságúra.
  5. A két tésztalapot tedd hűtőbe kb. 20 percre, így könnyebben tudsz majd belőle mintákat vágni.
  6. Közben kenj ki és sütőpapírral fedj le egy tepsit és melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
  7. Ha lehűlt a tészta, ovális sütiszaggatóval vágj ki annyi kis tojást, amennyit csak tudsz. Használhatsz pogácsaszaggatót is.
  8. Ha nem csak mázas, hanem feliratos tojásokat is készítenél, akkor keksznyomdával nyomd rá a mintákat a tésztára.
  9. A kekszeket helyezd a tepsire, majd tedd be az egészet a fagyasztóba 30 percre.
  10. Ha lehűltek, süsd a kekszeket 180°C-on, amíg a tetejük aranybarna lesz, ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.
húsvéti tojás diy

Díszítés

Az elkészült kekszeket tedd sütőrácsra és hagyd kihűlni.

Három kis tálkára lesz szükséged, amiben a különböző színű mázakat kikeverheted. Ételfesték helyett természetes növényi anyagokat használunk a tavaszi pasztell színek eléréséhez.

SÁRGA máz: keverj ki 2-3 ek-nyi krémsajtot vagy joghurtot egy csipet kurkumával

RÓZSASZÍN máz: reszelj le egy kevés főtt céklát, hogy kiengedje a levét, vagy apró lyukú szűrőn nyomj át pár szem málnát, hogy levet eresszen. Az így kapott piros színű levet keverd el pár ek. krémsajttal vagy joghurttal, amíg megfelelő árnyalatot kapsz.

HALVÁNYLILA máz: tedd a mikróba pár percre a fagyasztott szedret, amíg meg nem puhul, majd nyomkodd át apró lyukú szűrőn. Az így kapott lével színezd a krémsajtot vagy joghurtot.

A kekszeket egyenként mártsd a színes mázakba, majd egy spatulával simítsd le a tetejüket.

húsvéti tojás diy
Forrás: zippypaws.com / Serena Faber Nelson – Pretty Fluffy Blog @pretty_fluffy. Képek: Zippy Paws; pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...