Saját KB bal
Saját KB jobb

6 meglepő lehetőség a kutyaszőr felhasználására

A hulló kutyaszőr sokaknak bosszúságot okoz, pedig mennyi mindenre fel lehet használni! Az akc.org rögtön 6 lehetőséget is összeszedett. Készülj, lesz pár egészen meglepő opció…

Köss belőle ruhát!

Bizonyos kutyák szőréből fonalat lehet szőni, a fonalból pedig klassz pulóvert, sapkát készíthetsz! Hordanál olyasmit, ami négylábú családtagod szőréből készült?

Tedd ki a madaraknak!

Egy kevésbé macerás megoldás, ha papírzacskóban az udvarra, erkélyre teszed az összegyűjtött kutyaszőrt, amiből a madarak ki tudják válogatni a fészeképítéshez felhasználható szálakat.

Nemezelj!

Csupán szappanos vízre és kutyaszőrre van szükség ehhez a tradicionális, kreatív elfoglaltsághoz. Simítsd ki a szálakat egy sík felületen, és nedves (szappanos-vizes) kézzel dolgozz vele. Amikor összeállt, öblítsd ki belőle a szappant. Kezdésként készíts belőle egyszerű figurákat!

Védd a kerted!

A kutyaszőr hasznos szerepet tölthet be a kertben, ha távol szeretnéd tartani a kerítésen bemászó állatokat. A nyulak és más kisállatok megérzik a kutya szagát, ami elveszi a kedvüket az illetéktelen behatolástól. Gyűjtsd vászonzsákba, és helyezd el a kerítés közelében. A virágokat is védheted vele a csigáktól, kisebb bogaraktól, ha tövüket körberakod kutyaszőrrel.

Tömd meg vele a párnád!

Mit nekünk szivacs, amikor az összeszedett kutyaszőrből remek tömőanyag válik?! Ha kutyajátékot, kutyaágyat varrnál, azt is bátran megtömheted vele!

Fertőtlenítsd a virágföldet!

A kutyaszőrben rengeteg a nitrogén, ami a növények növekedésében elengedhetetlen. A kutyaszőr bevethető a növények földjének táplálására, és a komposztban is jól jöhet, elég rászórni a zöldhulladékra.

Forrás: www.akc.org
Kép: pexels
Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...