Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Kutya-calippo házilag

A jégkrémek közül sokunk kedvence a vizes alapú Calippo. Hűsítő, gyümölcsös, nem túl kalóriadús és remek móka. A szilikonformák segítségével kutyáink számára is könnyen összedobhatunk egy-egy ilyen gyümölcsös nyalókát, ami számukra is remek hűsítő szórakozást nyújthat egy forró nyári napon.

Az alábbi recepthez édes sárgadinnyét használtunk, de szinte bármilyen szezonális gyümölccsel jól működik. Elkészíthető görögdinnyével, málnával vagy akár sárgabarackkal, de vegyesen tehetünk bele több gyümölcsöt is. Ha nem olyan lédús gyümölcsöt használunk, akkor adjunk hozzá pár karika kígyóuborkát vagy cukkinit. Ezzel lédúsabbá és kevésbé cukrossá tehető a csemege.

A házi kutya-calippo hozzávalói:

egy adaghoz; 30 ml

szilikon calippo forma

sárgadinnye kockák

1 bazsalikom levél

1 mokkáskanál kutyáknak való mogyoróvaj

víz vagy kutyáknak való húsleves (a receptért kattints IDE)

Elkészítés

Egy adag kutya-calippo 30 ml. Ehhez 1-2 kocka sárgadinnyét pürésítsünk villával vagy robotgéppel, majd keverjük hozzá az apróra vágott bazsalikom levelet és a mogyoróvajat. A pürét töltsük a szilikon formába, majd öntsük fel vízzel vagy az alaplével. Tegyük rá a tetejét és rázzuk össze. Nem gond, ha nem teljesen homogén a massza, de ha szeretnénk, akkor ez egészet készíthetjük turmixgépben, így egységes állagú alapot kapunk.

Az így elkészült formákat tegyük fagyasztóba pár órára, és már el is készül az adalékanyagoktól mentes, házi kutya-calippo.

Jó nyári nyalakodást kívánunk!

Szalay Adél / Kutyabarát.hu

Kép: Photo by Tara Winstead from Pexels: https://www.pexels.com/photo/red-white-and-blue-bomb-popsicles-in-close-up-photography-8850799/

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...