Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát húsvéti csoki – DIY

Az alábbi egyszerűen elkészíthető, édeskés jutalomfalat teljesen úgy néz ki, mint a húsvéti csoki! Mennyei illata van, szép sötétbarna és csillogó a színe, mégsincs benne kakaó. A kakaó, így a csokoládé ugyanis mérgező a kutyákra, méghozzá a kakaó theobromin tartalma miatt. A receptből tehát ez értelemszerűen kimarad, helyette pedig karobot használunk, és egy kis mogyoróvajjal gondoskodunk arról, hogy minden kutyus megnyalja utána még a mi tíz ujjunkat is.

Ünnepi csemegéről beszélünk, ráadásul, pillanatok alatt elkészíthető. Remek lehetőség, hogy meglepjük kutyás barátainkat egy kis húsvéti kedvességgel. Az elkészült falatkákat helyezzük színes muffin kapszlikba és tegyünk pár darabot egy dobozkába vagy befőttes üvegbe. Egy szép szalaggal díszítve dekoratív és kedves kutyás ajándék lesz.

A húsvéti csoki elkészítéséhez szükség lesz az alábbiakra: 
  • karobpor (az eredeti receptben karob pasztilla szerepel, ami gyakorlatilag a szentjánoskenyérfa egész termése, de nálunk nem igazán kapható, de a porral is tökéletesen működik a recept)
  • mogyoróvaj (cukormentes, kutyáknak való!)
  • húsvéti szilikon formák
  • melegíthető üvegtál
Elkészítés:

Egy rész mogyoróvajat keverjünk el egy rész karobporral a melegíthető üvegtálban. Nem baj, ha nem keveredik teljesen homogénre, mert meg fogjuk olvasztani. Ehhez egy kis lábasban melegítsünk fel vizet, majd az üvegtálat helyezzük fölé és folyamatos kevergetés mellett (mintha csokit olvasztanánk) melegítsük fel a masszát és keverjük el teljesen a karobport a mogyoróvajban. Ha nagyon sűrű, tegyünk még hozzá mogyoróvajat.

A folyékony masszát adagoljuk ki a szilikonformákba, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegyük 15 percre a hűtőbe, és már nincs is más dolgunk, mint kinyomni a kész húsvéti csokikat a formából, és kezdődhet a nyalakodás!

(A húsvéti csokik igazi ünnepi csemegék, mondhatjuk úgy is, hogy valódi kalóriabombák! Figyeljünk a mértékre!)


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Eredeti recept: Gone to the Snow Dogs – 97th recipe, YouTube; Kép: Photo by Katya Wolf: https://www.pexels.com/photo/child-sitting-with-a-dog-9428534/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...