Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY recept: Kutyakeksz bébiételből

Eddig is azon a véleményen voltunk, hogy az otthoni kutyakeksz készítésnek nem kell bonyolult és fáradságos folyamatnak lenni. Egyszerű, a legtöbb háztartásban fellelhető összetevőkből egészséges és mesterséges adalékoktól mentes finomságokat készíthetünk kedvencünknek. A mostani receptben is teljesül mindez, viszont szinte instant módon. Mivel a kekszek előre elkészített bébiételből készülnek.

A recept elkészítése körülbelül annyi szakértelmet vagy sütési tapasztalatot igényel, mint egy zacskós tésztaszószé. Az eredmény azonban egészséges és ízletes, tele zöldségekkel, rostokkal és fehérjével. Ráadásul könnyen emészthetőek és kellemes állagúak lesznek a kekszek.

Bár eddig nem jutott eszünkbe, hogy bébiételből éppen kutyakekszet is lehet készíteni, ha belegondolunk, nem elvetemült ötlet.

A jó minőségű üveges bébiételek ugyanis nem tartalmaznak mesterséges ízfokozót, tartósítószert, színezéket, túl sok sót vagy aromát. Szemben a bolti kutyakekszek többségével.

Aki kóstolt már egy falatot valamelyik üveges bébiételből, az tudja, hogy a felnőtt ízlés számára meglehetősen íztelen valamiről van szó. Ettől azonban csak még alkalmasabb a kutyák számára, hiszen natúr, emberi fogyasztásra is alkalmas összetevőkről beszélünk. (Természetesen nem minden bébiétel megfelelő a kutyák számára, az összetevőket mindig olvasd el!)

A bébiételből készült kutyakekszhez használjunk natúr, ízesítetlen üveges bébiételt. A legjobb, ha valamilyen húsos – zöldséges formulát választunk, mint például a csirkés – sárgarépás. A húsok közül a csirke, a pulyka, a marha jöhet szóba, míg a zöldségeknél maradjunk a sárgarépa, cukkíni, édesburgonya, alma, tök, brokkoli és más a kutyák számára egészséges változatoknál. Kerüljük a tejes, vagy bármilyen más hozzáadott anyagot tartalmazó formulákat, ahogy ne vegyünk a cukros vagy édesítőszeres bébiételből se!

A bébiételből a kekszek elkészítése valóban gyerekjáték:

500 g húsos-zöldséges bébiételt keverjünk el ugyanennyi teljes kiőrlésű liszttel, amíg nyújtható, formázható tésztát kapunk.

Nyújtsuk ki a tésztát, majd kekszszaggatóval vágjuk ki a kekszeket, vagy késsel vágjuk kekszméretű darabokra a tésztát.

A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 180 °C-on süssük őket készre (fél cm vastag kekszek körülbelül 15-20 perc alatt sülnek készre).

A sütőből kivett kekszeket hagyjuk a tepsiben kihűlni, és már kínálhatjuk is kedvencünknek.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és eredeti recept: https://sallys-blog.de/Sallys-Blog/Alle-Rezepte-A-Z/Hundekekse-aus-Babynahrung/Karotte-Kartoffel-und-Rind; Kép: Photo by melchor gama from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...