Saját KB bal
Saját KB jobb

Ennél egyszerűbben nem lehet: Kutyajégkrém 2 hozzávalóból, 2 perc alatt

Tombol a kánikula, és kedvencünk is megérdemel egy kis igazi hűsítő finomságot. Mielőtt megosztanánk vele a saját jégkrémünket, inkább készítsük el ezt a szuperegyszerű, ráadásul egészséges receptet. Gyorsabban elkészül, mint hogy kimondanánk: kutyajégkrém.

Mindössze két összetevőből áll, melyek egészségesek és finomak is. Az egyik az uborka, melyet a legtöbb kutya örömmel ropogtat nyersen is, a másik pedig az író. Az író a vajkészítés mellékterméke, amely a köpülés során visszamaradt savanykás folyadék. Hazánkban régebben gyakran fogyasztották a nyári hónapokban hűsítő, savanykás italként. Indiában fűszerekkel, míg Németországban gyümölcsökkel ízesítve népszerű ital.

Zsírtartalma minimális, alacsony a laktóztartalma, ugyanakkor értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A- és B2-vitamin (riboflavin) tartalma jelentős. A riboflavin, a többi B-vitaminhoz hasonlóan, a szervezet energiatermeléséhez nélkülözhetetlen. Fontos szerepet játszik a zsírok, szénhidrátok és fehérjék lebontásában, valamint a vérképzésben, a légzés folyamatában, antitest-termelésben, növekedésben és a szaporodásban, illetve a pajzsmirigy működésének szabályozásában is nélkülözhetetlen.

Írót a tejboltokban és a nagyobb szupermarketekben vásárolhatunk. (És ha eddig nem kóstoltuk, a kutyajégkrém mellett, próbáljuk ki eperrel összeturmixolva és jól behűtve.)

A kutyajégkrém elkészítéséhez szükséges:

30 dkg uborka (bio vagy házi, az édes íz miatt)

1,5 dl író

jégkrémformák

turmixgép

Elkészítés:

A kutyajégkrém elkészítése sem sokkal bonyolultabb, mint az összetevők listája. A nagyobb darabokra vágott uborkát és az írót tegyük a turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk össze.

Az így kapott folyadékot adagoljuk jégkrém formákba és tegyük a fagyasztóba pár órára.

Kellemes, hűsítő nassolást kívánunk a kedvenceknek!

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: doganizer YouTube csatorna; wikipedia; https://hu.wikipedia.org/wiki/Riboflavin; Kép: Photo by Kindel Media from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...