Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY flirt pole játék

Olcsó, egyszerű és a kutyád imádni fogja!

A flirt pole (ejtsd: flört pól) nevű eszköz nem csak egy kutyás játék. Segítségével gyorsan és élvezetesen lefáraszthatod és edzheted a kutyád.

Ha még nem hallottál róla, az alábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a flirt pole használatáról.

Sem nagy tér, sem sok idő nem kell hozzá, és még egy aktív, sokat mozgó kutya is „kidől”. Itthon még nem kapható, bár online könnyen beszerezhető – de sokkal hamarabb kipróbálhatod, ha otthon, saját magad készíted el. Tényleg 10 perc alatt megvan, még kézügyesség sem kell hozzá.

diy flirt pole
Flirt pole – Forrás: NotesFromADogWalker.com
Mire lesz szükséged a saját DIY flirt pole készítéséhez?

Alapvetően ez nem egy sokhozzávalós DIY projekt. Az alap DIY flirt pole kellékei mindössze:

  • egy kb. 120-150 cm hosszú PVC cső
  • 3 m kötél, paracord vagy rugalmas kötél (ne legyen túl vékony, de túl nehéz sem)
  • egy tetszőleges játék

Már ez is tökéletesen használható játékot eredményez. Ha a basic kivitelen túl csinosítanád még a DIY flirt pole-t, akkor érdemes beszerezni szép színes szigetelőszalagot – valószínűleg éppen erre a célra árulnak pink és narancssárga színben is – amivel a kevéssé dekoratív PVC csövet körbe lehet tekergetni. Nyilván ekkor már a színben passzoló paracord vagy mászókötél is dukál.

A flirt pole-nak azt a végét, amit fogsz, bevonhatod szivaccsal vagy a teniszütők végére kapható szalaggal, de egyszerű leukoplasttal is, hogy kényelmesebb legyen fogni.

Ha szeretnéd, hogy cserélhető legyen a játék, akkor a madzag végét úgy csomózd meg, hogy a játék könnyen levehető legyen, de ne essen le.

Hogyan készítsd el?

A kötelet húzd át a csövön, és csomózd meg a cső mindkét végénél, hogy ne csúszkáljon. A kötél szabad végére kösd rá a kutyád kedvenc játékát vagy bármilyen kisebb plüsst, kötélcsomót vagy bojtot, amit szerinte szívesen megszerezne.

Ha nincs ilyesmid otthon, akkor egy régi pólóból vagy melegítőből pillanatok alatt készíthetsz egy mophoz hasonló bojtot, amely izgalmasan mozog, ha a földön húzod. Csak vágd fel a ruhadarabot kb. 3 cm széles, 20-30 cm hosszú csíkokra és fogd össze a csíkokat egy vékonyabb madzaggal. Jó alaposan kösd össze, nehogy kihulljanak a szálak a játék hevében és ezt rögzítsd a kötél szabad végére.

És már indulhat is a játék!

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Notes from a DogWalker blog; Videó: Leader of the Pack Youtube csatorna;
Kép: Photo by Julia Volk from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...