Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Nem érdemeljük meg a kutyákat – egy csodálatos dokumentumfilm a kötelékről

A számos fesztiváldíjat nyert dokumentumfilm az ember és a kutya közötti köteléket mutatja be, mindezt tizenegy országából származó történetekkel.

A „We don’t deserve dogs” című dokumentumfilm már számos fesztiváldíjat besepert, hivatalosan azonban még nem lett bemutatva a nagyközönségnek. A cím a kutyák emberhez való hűségét és kötelékét szimbolizálja.  Gyönyörűen és megfontoltan ábrázolja a kutyák egyetemes szeretetét, magával ragadó interjúkkal és mesteri operatőri munkával.

Tizenegy ország kutyás kapcsolatai

A filmkészítők, Matthew Salleh és Rose Tucker tizenegy országot jártak be, hogy bemutassák a kutyák és emberek kapcsolatát különböző kultúrákban. Többek között Chile, Uganda, Nepál, Finnország és Románia voltak a helyszínek, ahol meghitt portrékat rögzítettek az emberek és az általuk szeretett kutyák közötti rendkívüli kapcsolatról.  Láthatjuk, hogyan ünnepelik egy kutya szülinapját Limában és hogyan tisztelegnek egy nepáli fesztiválon a kutyák nagysága előtt.

Segítőink

A film azt is bemutatja, milyen sokféle módon segítenek bennünket a kutyák. Finnországban a gyermekeket segítő érzelmi támogató kutyák, Uganda északi részén pedig a PTSD-ben szenvedő volt gyermekkatonákat segítő kutyák munkáját mutatják be. Személyes és meghitt történetek ezek, és annyira különlegesek, hogy a néző azon csodálkozik, hogyan találták meg a filmkészítők ezeket az embereket.

A sötét oldal is filmre került pár percre

A film végén a vietnámi kutyahús piacokkal is foglalkoznak, elsősorban annak tényével. Nem mutatnak véres és szívszorító jeleneteket, de megszólaltatnak a témában tárgyilagosan nyilatkozó helyieket.  Nem foglalnak állást a hagyomány kapcsán, egyszerűen csak bemutatják, hogy ilyen is van.  A dokumentumfilm azonban arra fókuszál, hogy a kutyák nemességét, hűségét és végtelen szeretetét mutassa be. A kutyák teljessé teszik a lelkünket, könnyebbé a szívünket és hangosabbá a nevetésünket.

A film hamarosan látható lesz, egyelőre még nem tudni, hogy melyik filmes platformon.  Addig is nézzétek meg a trailert itt:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thebark

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...