Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Májpástétom házilag

Azt hiszem, kétség sem fér hozzá, hogy a legtöbb kutya odavan a májért. A máj rendkívül egészséges, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint hasznos nyomelemekkel. Mivel a zsírtartalma viszonylag alacsony, ezért a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Az alábbiakban egy igazi luxus receptet mutatunk be, amely után a kutyáink garantáltan megnyalják a szájukat! Voilá, a májpástétom kutyáknak!

A receptet a DogTV chef-je, Kevyn Matthews találta ki, és nem csak ízletes, de egészséges is. A májat kakukkfűvel ízesíti és gránátalmalével bolondítja meg. A kakukkfű nemcsak fűszer, hanem gyógynövény is, jótékonyan hat a gyulladásos megbetegedések, megfázás esetén. A gránátalmalé pedig antioxidánsokban gazdag, ráadásul novemberben szezonja is van a friss gránátalmának, így könnyebb beszerezni. Természetesen, ha nincs otthon gránátalma, használhatunk helyette frissen préselt almalevet vagy akár vizet is.

A májpástétom elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

300 g csirke-, kacsa-, vagy marhamáj

80 ml frissen préselt gránátalmalé

1 csipet friss vagy szárított kakukkfű

1-2 ek. olívaolaj

Elkészítés

Egy serpenyőben, kevés olajon kezd el sütni a májat. Amikor kívülről kérge sült, öntsd a serpenyőbe a gránátalmalevet és szórd meg kakukkfűvel, majd süsd – párold teljesen készre.

Amikor kissé kihűlt, tedd robotgépbe és pürésítsd, majd a masszát tedd pástétomos formába és hagyd pár órán át hűlni.

Ha elkészült, darabolható de krémes állagú lesz. Kiváló jutalomfalatnak, de gyógyszert is adhatsz be vele, vagy megtöltheted vele az üreges játékokat.

A házi májpástétom elkészítése igazán gyerekjáték, és sokkal egészségesebb, mint a sóban gazdag, fűszeres és mesterséges adalékanyagokat tartalmazó változat.


Eredeti recept: https://www.facebook.com/dogtv/videos/1650647405064503
Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...