Saját KB bal
Saját KB jobb

Tippek a benti testedzésre Martha Stewarttól

Néhány remek tippet hozunk, amelyekkel könnyebben mozgathatod át kedvencedet benti körülmények között is.

Martha Stewart nemcsak az amerikai gasztronómiai műsorok nagyasszonya, hanem hatalmas állatbarát is. Otthonát néha viccesen Martha bárkájának is nevezi, hiszen annyi féle és fajta állat él ott, hogy szinte a bibliai Noé bárkája juthat eszünkbe. Pónik, csirkék – na nem akármilyen csirkék, hanem egy egész gyűjtemény ritka őshonos amerikai fajtákból – macskák, és természetesen kutyák mondhatják magukat Martha Stewart szerencsés kedvenceinek.

Az Amerikai Egyesült Államokban rendkívül súlyos a járványhelyzet, sokan karanténba kényszerültek a kijárási korlátozások értelmében. Felelős gazdiként azonban akkor is fontos, hogy kedvenceinknek biztosítsuk a napi testmozgást, ha kevesebbet tudunk a szabadban sétálni. Martha Stewart öt tippje ötleteket adhat a benti testedzéshez.

Fekvőtámasz

Tanítsd meg kedvencednek, ha még nem tudja, az „ül” és a „fekszik” utasításokat. Ha már jól megy, akkor felváltva végeztesd vele, így olyan, mintha fekvőtámaszozna, ami remek edzés. Arra azért figyelj, hogy a jutalomfalatok mennyisége ne haladja meg az elégetett kalóriák számát!

Fogócska

Ha több állatod van, hagyd őket játszani, kergetőzni! Ahogy a videón is láthatjuk, ez nem minden esetben megy magától. Talán egy madzagon húzható bojt beindította volna a bulit…

Interaktív kutyajátékok

Az interaktív játékok akár órákra is lekötik a benti kutyákat. Különösen azok, amelyekbe finom falatokat lehet tölteni. Figyelj arra, hogy a kutyád méretének megfelelő játékot válassz! Már itthon is többféle bonyolultságú játék közül lehet választani, ahogy beletanul, úgy érdemes szintet lépni. (A kutyádat soha ne hagyd felügyelet nélkül játék közben. Lehet, hogy szépen játszik, de nem tudhatod, mikor jut eszébe szétrágni és darabokban vagy egészben lenyelni a játékot.)

Flexi póráz

Martha szerint biztonságos módja a testedzésnek, ha egy flexi pórázon kikötjük az ebet a kertbe. Lehet, hogy egy olyan nyugodt kutya, mint a videóban, valóban nem tudja magát bajba keverni, de egy energikus ebbel egészen más a helyzet. Ezt a legutóbbi tippet egyáltalán nem javasolnánk! Ha van kerted, akkor inkább labdázzatok, frizbizzetek kint, az sokkal aktívabb időtöltés, mintha csak kitennéd a kutyádat szellőzni. A jó kerítés pedig biztonságosabb módja a kutya telken belül tartásának, mint a flexi.


Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és videó: Martha Stewart hivatalos YouTube csatornája; Kép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...