Saját KB bal
Saját KB jobb

Tappancs-tisztító spray házilag

A koronavírus-járvány kapcsán rengeteget olvashatunk a megfelelő higiénia betartásáról. Ez a legbiztosabb módszer arra, hogy a COVID-19, és egyébként más fertőzések és kórokozók, terjedését megfékezzük. Gondoltál már arra, hogy kedvenced tappancsán vajon hány kórokozó jut be a lakásodba naponta? Ezzel a házilag elkészíthető tappancs-tisztító spray-vel természetesen tehetsz a kórokozók ellen.

Kakukkfű – Thymus vulgaris

A tappancs-tisztító spray két fő hatóanyaga az almaecet és a kakukkfű illóolaj. Az almaecet ismert kiváló tisztító és antibakteriális tulajdonságairól, az egyik legnépszerűbb természetes tisztítószer. A kakukkfű illóolaj aktív hatóanyaga, a thymol pedig szerepel az amerikai környezetvédelmi hivatal (United States Environmental Protection Agency; EPA) listáján, mint hatékony hatóanyag a COVID-19 ellen. Ezen kívül a kakukkfű illóolaj hatékony MRSA, több staphylococcus és enterococcus baktériumtörzs ellen is.

A tappancs-tisztító spray elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged:

80 ml almaecet

400 ml desztillált víz

15 csepp kakukkfű illóolaj

1 db fél literes szórófejes üveg

Az illóolaj vásárlásánál figyelmesen olvasd el a címkét! Valódi illóolajat vegyél. Ha a címkén az „illatú olaj”, illatosított, vagy párologtató olaj feliratokat látod, akkor nem valódi illóolajjal van dolgod. Keress 100% tisztaságú, lehetőleg organikus illóolajat.

Elkészítés:

A szórófejes üvegbe cseppents 15 csepp illóolajat, majd add hozzá az almaecetet és a desztillált vizet. Enyhén rázd össze.

Használat:

Használat előtt rázd enyhén össze a keveréket. A megtisztított tappancsokra egyenként fújj a spray-ből, majd hagyd megszáradni. A spray használatát követően legalább 30 percig figyelj a kutyádra, nehogy lenyalogassa a talpát.

Fontos információ: A tappancs-tisztító spray használata önmagában nem véd a COVID-19 vírustól. Tartsd be a teljes körű otthoni és személyes higiéniai szabályokat és az előírásokat. Ne használj kutyádon agresszív, erősen maró hatású vagy alkoholos fertőtlenítőszereket. A tisztaság fél egészség! Tartsd rendben és tisztán a lakásodat és kedvencedet is, csak a szükséges esetekben használj fertőtlenítőszereket.

További tippek kutyabarát takarításhoz itt!

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://thepetlifestyleguru.com/diy-paw-sanitizer-recipe-covid-19-help/
https://www3.epa.gov/pesticides/chem_search/reg_actions/reregistration/fs_PC-080402_1-Sep-93.pdf
Kép: pexels, wikipedia: By Evan-Amos – Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16918725
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...