állatbarát címke archívum

állatbarát

A Kutyabarát.hu 2012. június 1-én indult, az első hazai kutyabarát, állatbarát helyeket közvetítő és népszerűsítő portálként és magazinként, mely azóta is a legnagyobb kutyabarát adatbázist tudhatja magáénak. Indulásunkat követően, az első-második hónapban felkutattuk a köztudottan kutyabarát helyeket az országban. 30 hellyel indultunk, majd „működésünknek” köszönhetően egyre több ajánlás érkezett. Jelenleg több mint 700 kutyabarát hely és közel 100 kutyás szolgáltató található meg az oldalon. Az ajánlások olvasóinknak, követőinknek, illetve a kutyabarát üzemeltetőknek köszönhetően folyamatosan gyarapodnak.

Felelős kutyatartás

Nem hivatalos adatok, felmérések szerint csak Budapesten közel 400.000 kutyás él. Egy 2018-as felmérés szerint pedig országosan közel 3.000.000 embert érint a kutyatartás. Ezeknek az emberek nagy része együtt él kutyájával, családtagként kezeli. A felelős kutyatartás népszerűvé válásának, illetve a törvényi szabályozásoknak is köszönhetően a kutyatartók társként kezelik kutyáikat.

Magyarországon a Kutyabarát.hu a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva, a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért küzd, a tudatos és felelős állattartásra hívja fel a figyelmet. Célunk, hogy a felelős kutyatartók, állatbarát emberek első számú platformjává váljunk.