Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Amariei Mihai on Unsplash

Veszprém után a székesfehérvári vasútállomás is állatbarát lett

Székesfehérvár már a második vasútállomás az országban, amely állatbarát lett.

Veszprém után a székesfehérvári vasútállomás is állatbarát lett. Kedden tartotta meg a témában sajtótájékoztatóját Ovádi Péter, az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért felelős kormánybiztos. Hangsúlyozta, hogy az „állatvédelem egy igazi csapatmunka”. Több terület összefogására van szükség ahhoz, hogy eredményes legyen. Az államnak, az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, kormányhivataloknak és a társadalomnak is fontos szerepe van a sikerben.  A kormánybiztos szerint Székesfehérvár elkötelezett az állatvédelem iránt. Már a kormányzati ambíciók előtt kiemelten támogatta a város civil szervezeteit. Valódi és hatékony együttműködéseket hoztak létre, melyek például szolgálhatnak más városok számára is.

Mosóczi László, a MÁV-START és Volánbusz Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón,  hogy a vállalatcsoport elkötelezett az állatvédelmi szemlélet iránt. Nemcsak vasútállomásaikon, hanem HÉV- és autóbuszállomásaikon is. A székesfehérvári állomásra a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal együtt egy chipleolvasót is telepítettek. Mint mondta, rendszeresen találkoznak elkóborolt állatokkal, ezek biztonságos elhelyezése és tulajdonosaik felkutatása érdekében érezték szükségesnek a készüléket. Székesfehérvár a Dunántúl egyik legjelentősebb vasúti csomópontja, ahol a napi vonatszám a nyári főszezonon kívül 283, főszezonban pedig több mint háromszáz.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke, Vetter Szilvia közölte,kiemelte a MÁV-Volán csoporttal kötött együttműködési konkrét eredményeit is. Összesen öt chipleolvasó készüléket adományoztak a csoportnak, melyek közül egyet a székesfehérvári állomásra telepítettek, hogy hatékonyan segítség az elkóborolt állatok hazajuttatását. Ezen felül információs csomagokkal látják majd el a MÁV-Volán csoportot, hogy minél több utas találkozhasson a felelős állattartás legfontosabb alapvetéseivel.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...