Saját KB bal
Saját KB jobb

Los Angelesben végre tilos egzotikus állatokat partikellékként használni

Bizony, eddig nem volt ritka egy-egy luxuspartin, hogy egzotikus állatokat vetettek be a nagyérdemű szórakoztatására. Jellemzően valamilyen bébi állatot, oroszlánt vagy zsiráfot szállítottak rendelésre a fényűző partikra, természetesen rengeteg pénzért.

A vadállatok cirkuszi szerepeltetése szerencsére ma már egyre több országban kerül tiltólistára. Az USA több állama is nemet mondott már az állatok kizsákmányolására és a szórakoztatóipari kegyetlen felhasználásukra. Egy cirkuszi fellépés, egy cirkusz műsora és az általuk tartott állatok átláthatóak, szem előtt vannak és hatóságok felügyelik őket. Így viszonylag könnyebben lehet felismerni a problémát és dolgozni a megoldáson, majd a tiltást ellenőrizni. Los Angelesben azonban nem volt ritka, hogy zárt luxuspartikon egzotikus állatokat, például bébi tigriseket, zsiráfot vagy elefántot használtak a hangulat fokozására.

egzotikus állatok los angelesi házibulikban

Több éve tiltakoznak már állatvédők a jelenség ellen, míg végre 2020. február 18-án betiltották a városban mindenféle egzotikus és vadállat szórakoztató célú használatát. Ez azt jelenti, hogy a parti szervezők már nem használhatnak tigriseket, elefántokat, zsiráfokat vagy éppen medvéket a luxuspartik közönségének szórakoztatására.

Az első botrány óta 4 év telt el

Az állatvédők kereken 4 évet lobbiztak a rendeletért, 2016-ban tört ki ugyanis egy kisebb botrány a városban. Egy hollywoodi partira egy bébi elefántot és egy kis zsiráfot szállítottak, hogy jelenlétükkel emeljék a parti hangulatát.  A városi tanács túlnyomó többsége már akkor is egyetértett abban, hogy az állatok ilyenfajta kizsákmányolása egyszerűen nem felel meg a város értékeinek. A rendeletet még el kell fogadnia a város vezetésének is, akik nagy nyomás alatt állnak, ugyanis Kalifornia állam kormányzója híresen nagy állatvédő. Gavin Newsom számos állatvédő intézkedésén kívül jelenleg azon is dolgozik, hogy az állam összes állatmenhelye „no kill”, azaz altatásmentes menedékké váljon a gazdátlan állatok számára.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás:  Los Angeles Times

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...