Saját KB bal
Saját KB jobb

Van ennél önzetlenebb? Így osztja meg az ivóvizét a kutya a szomjas koalával – VIDEÓ

Ausztráliát ökológiai katasztrófa sújtja, egyes hírek szerint már másfél milliárd állat pusztult el az erdőtüzek terjedése következtében. Az ausztrál őshonos állatok közül legnagyobb számban koalák és kenguruk haltak meg.

Az ausztrál környezetvédelmi miniszter nyilatkozata szerint, az élő koala állomány száma közel 30%-kal csökkent a brutális erdőtüzek következtében.

A rendkívüli mértékű pusztulás oka azonban nemcsak közvetlenül a tűzhalál, hanem az is, hogy megsemmisült az élőhelyük jelentős része, így az egyetlen táplálékuk, az eukaliptuszlevél is.

A kontinensen 5 millió hektárnyi területet pusztított el az erdő – és bozóttűz. Az állam északkeleti partjainál jelentős számú koala él, becsült számuk 15 000 és 28 000 között van. Sussan Ley, környezetvédelmi miniszter korábban mondta el sajtónyilvánosság előtt, hogy a jelenlegi becslések szerint a régió koaláinak 30%-a már elpusztulhatott a tüzekben, valamint az élőhelyük, táplálékuk hiánya következtében.

Az internetre folyamatosan kerülnek fel videók a szerencsétlen állatokról, vagy éppen egy-egy sikeres mentésről. Egy mostani videóban, melyet  a dél-ausztráliai Ashtonban élő Danielle Stone töltött fel közösségi oldalára az látható, hogyan osztja meg Rusty, a család kutyája a vizét egy szomjas koalával.

Napról napra kerülnek ki a internetre olyan szívszorító felvételek, ahol  a helyiek éppen a bajba jutott állatokat mentik.

KATTINTS a további videókért!

(Kutyabarát.hu)

Forrás: 9news.com.au
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...