Saját KB bal
Saját KB jobb

Közel 8400 koala halhatott már meg az ausztrál erdőtüzekben

Az ausztrál környezetvédelmi miniszter nyilatkozata szerint, az élő koala állomány száma közel 30%-kal csökkent a brutális erdőtüzek következtében.

A Guardian számolt be az ausztrál környezetvédelmi miniszter közleményéről, mely szerint közel 8400 koala veszett oda Új-Dél-Wales-ben. Döbbenetes szám ez!

A rendkívüli mértékű pusztulás oka azonban nemcsak közvetlenül a tűzhalál, hanem az is, hogy megsemmisült az élőhelyük jelentős része, így az egyetlen táplálékuk, az eukaliptuszlevél is.

A kontinensen 5 millió hektárnyi területet pusztított el az erdő – és bozóttűz. Az állam északkeleti partjainál jelentős számú koala él, becsült számuk 15 000 és 28 000 között van. Sussan Ley, környezetvédelmi miniszter pénteken mondta el sajtónyilvánosság előtt, hogy a jelenlegi becslések szerint a régió koaláinak 30%-a már elpusztulhatott a tüzekben, valamint az élőhelyük, táplálékuk hiánya következtében.

Napról napra kerülnek ki a internetre olyan szívszorító felvételek, ahol  a helyiek éppen a bajba jutott állatokat mentik.

Például az ABC News-videójában is egy tűz elől menekülő, vízbe esett koalát segítenek ki a partra:

Forrás: theguardian.com, ABC News

Indexkép: Eden Hills Country Fire Service/Facebook

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...