Saját KB bal
Saját KB jobb

Hány “Fülöp” kell még, hogy végre történjen valami?

A Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület tegnap borzalmas állapotban és körülmények között lévő 3 kutyát mentett ki Galgahévízen rendőri segítséggel.

A Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület Facebook oldalán adott hírt arról, hogy tegnap 3 kutyát mentettek ki a “földi pokolból” Galgahévízen rendőri segítséggel.  A kutyák állapotának ellenőrzéséhez kértek segítséget, de nem lehetett már késlekedni, azonnal menteni kellett a kutyákat, mivel közvetlen életveszélyben voltak.

Annyira sokkoló volt a feldagadt fejű, csontsovány kutya látványa, hogy arra szavakat sem lehet találni, az Egyesület által megosztott videó tényleg sokkoló és végtelenül elszomorító, hogy még Fülöp esete után is megtörténhet ilyen. A kutya nyakára tekeredett, belerohadt kötéltől már mozdulni sem bírt, egy helyben állt, nem tudni mióta étlen-szomjan.

A rothadó hús és ürülékszag olyan rettenetes bűzt árasztott, hogy szinte elviselhetetlen volt.
Ahogy az egyesület munkatársa is írta, a fájdalmai ellenére ez a kutyus puszit adott, mikor a rendőrnek sikerült levágni a kötelet, amivel a fához volt béklyózva, hálás volt.  Az Egyesület a Patrik nevet adta neki, és most azon munkálkodnak, hogy túlélje.

Nem volt azonban egyedül Patrik, egy spitz szintén egy vastag kötéllel a nyakán feltekeredve ott volt a helyszínen. Ő valamivel jobb állapotban van az állatmentők elmondása szerint, de azóta sajnos kiderült, hogy szívférges, ami ha nem kezeltetnek halálos. Neki a Gery nevet adták. A ház mellett álló jeges ablakú kocsiban pedig egy szintén csontsovány, alultáplált nagyon rossz állapotban lévő kutyát találtak, neki a Gigi nevet adták.

Az Egyesület segítséget kér, hiszen mindhárom kutyát kórházba kell szállítani, komoly gyógykezelésekre kell számítani, így minden összeg számít!

Árva Lelkek Állatvédő Egyesület
Számlaszám: K&H Bank 10400494-50526867-56881005
IBAN: HU33 10400494-50526867-56881005
SWIFT KÓD: OKHBHUHB
Közlemény: galgahévízi kutyák kezelése

 

Forrás: Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...