Saját KB bal
Saját KB jobb
Mediadrumimages/DannySullivan

Szívfacsaró látvány, ahogy a jegesmedvék műanyag hulladékkal játszanak Alaszkában

Az alaszkai jegesmedvékről készült fotósorozat az emberiség által okozott környezeti pusztítás legújabb és legszomorúbb bizonyítéka.

A fotósorozat egy jegesmedve családot mutat be, ahogy a vízparton a kölykök iszappal teli műanyag gallonokkal játszanak, műanyagok lógnak ki a szájukból vagy éppen megpróbálnak megenni egy műanyag zacskót.

Danny Sullivan fotós dokumentálta a szívfacsaró jeleneteket egy alaszkai utazása során. A fotók széles körű publikálásával reméli, hogy az emberek végre tényleg a fejükhöz kapnak és rájönnek, micsoda pusztítást okozunk a mérhetetlen mennyiségű műanyaghulladék termelésével.

Jegesmedvék műanyag hulladékkal játszanak Alaszkában.

Az olvadás miatt került felszínre a műanyag szemét

Az 58 éves fotós idegenvezető feleségét kísérte el októberben az alaszkai Kaktovikba, ahol már többször is járt korábban. Elmondása szerint nem csak a mérhetetlen szennyezésre mutatnak rá a fotók, hanem a felgyorsult éghajlatváltozásra is. 5 éve ugyanezen a helyen, ugyanebben a hónapban nagyjából 5 fokkal volt hidegebb, mindent hó borított, így a műanyag hulladékot is, amihez a medvék nem fértek hozzá. Az olvadásnak köszönhetően a hulladékok a felszínre kerültek, így potenciális veszélyt jelentenek az ott élő állatokra nézve is.

Jegesmedvék műanyag hulladékot esznek Alaszkában

Egy műanyag palack Alaszkában, a semmi közepén, egy jegesmedve szájában mindennél jobban megmutatja, hogy amit teszünk, az egész bolygóra óriási hatással van. A palack szinte bárhonnan származhat a világból és nagy eséllyel jegesmedvék gyomrában fogja végezni. A lenyelt műanyag pedig végzetes lehet ezeknek az állatoknak.

Jegesmedvék műanyag palackot esznek

A világon mindenhol ott van a szemetünk

Az emberiség szemete a legszebb érintetlen helyekre is eljut és hihetetlen károkat okoz. Sullivan, aki a saját szemével látta ezt a szomorú látványt, elkeseredetten nyilatkozott a helyzetről. Hiába váltjuk le szépen lassan a műanyagot alternatív megoldásokra, az már mindenhol ott van és visszafordíthatatlan károkat okozott.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: nypost.com
Fotók: Mediadrumimages/DannySullivan
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...