Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyás naptárral hívják fel a figyelmet a menhelyi állatokra

12 gyönyörű kutya fotójában gyönyörködhet, aki megvásárolja a Breed Rescue Calendar-t, és ha így tesz, egyben letudhatja a napi jó cselekedetét is, hiszen a bevétellel egy brit fajtamentő szervezet munkáját támogatja.

A www.gloucestershirelive.co.uk fontosnak tartotta, hogy beszámoljon az évente elkészülő kutyás naptárról, mert annak nagyon fontos missziója van. Gyakran azt gondolják az emberek, hogy a kutyák problémás viselkedés miatt kerülnek menhelyre és valószínűleg komoly lelki problémákkal küzdenek; ezt a tévhitet szeretné ledönteni. Mindezt úgy, hogy 12 csodaszép, fajtatiszta kutyát láthatunk a lapjain, és emellett megismerkedhetünk a menhelyre kerülésük történetével is.

A Fin nevű, 4 éves ír szetterről például kiderül, nem azért mondott le róla a gazdája, mert szétrágta a cipőit vagy mert ellenszenvesen viselkedett a vendégeivel. A nő teherbe esett, és egyszerűen úgy érezte, a baba mellett nem marad majd elég ideje arra, hogy foglalkozzon a kutyával. Fin szerencsére gyorsan gazdira lelt, és a menhelyi lét miatt nem lett sem agresszív, sem lelki beteg. Boldog, barátságos, nyitott és tele van energiával. Új gazdája azért örül különösen a naptárban való szereplésének, mert ezáltal még többekhez eljut az üzenet: a menhelyi kutyák is csodálatos lények. Mindössze 5 fontba kerül, ami nagyjából 2000 forintot jelent.

kutyás naptárSzerintünk szuper ötlet! Hazánkban is van ilyen kutyás kezdeményezésre példa, ilyen például a Nagy Vizslanaptár, mely nemrég szereplőválogatást is hirdetett.

 

Forrás: www.gloucestershirelive.co.uk
Kép: www.thekennelclubshop.org.uk, Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...