Saját KB bal
Saját KB jobb

A masnis félfülű kutya lett a kutyaviadalok elleni harc egyik legédesebb jelképe

Abigailt csalinak használták a kutya viadalokon. Élete egy hajszálon múlt, de mostanra szerencsésen kimenekítették a pokolból. Sérüléseit elrejtő hajpántjaival együtt a kutya viadalok elleni harc egyik szimbólumává vált. 

Abigail-t súlyos sérülésekkel találták Floridában, egyik fülét leszakították az egyik viadalra való felkészülés alkalmával. Abigail csali volt: ezek a kutyák legtöbbször lopott kedvencek vagy kóbor állatok, akiknek mindössze annyi a szerepük, hogy rajtuk tesztelik a harcra szánt kutyák ösztöneit. Legtöbbször gyorsan életüket vesztik, hiszen ők nem tudnak és nem akarnak harcolni az ellenféllel, nem is azért vannak ott.

Abigail-t csodával határos módon hozták vissza az életbe, olyan súlyos sérülésekkel küzdött. Miami utcáiról szedték össze, tiszta vér volt. Számos műtéten kellett átesnie, hogy életben maradjon, egyik fülét is elvesztette a korábbi sérülései miatt.

Egy család fogadta örökbe, alig várták, hogy megérkezzen hozzájuk. Megan Contreras szerint egyszerűen egy édes, szeretnivaló kutya, aki még annak ellenére is bízik az emberekben, hogy ilyen helyzetekbe kényszerítették korábban. Megan-t, a riporterként dolgozó hölgyet és férjét, Jason-t, aki jelenleg egy helyi bűnüldöző szervnél dolgozik, több mint 100 jelentkező közül választották ki a kutya számára.

Az őt megmentő állatvédő szervezet egy masnit vagy hajpántot tett a fejére, hogy védje a gyógyuló sebet a fején, később pedig, hogy kissé elfedje egyik füle hiányát, a világ már így ismerte meg a kutyát.

Egy orvostechnikai eszközöket gyártó cég felajánlotta speciális sebkötöző termékét Abigail-nek, az emberek pedig több mint 200 kézzel készített masnit küldtek neki. Most, gazdihoz kerülés után is nyomon követhetik életének második felvonását: szép lassan az egyik nagykövete lett fajtájának és a kutya viadalok elleni harcnak.

A családnak már van egy pit bull keverék kutyája, akit korábban fogadtak be, és szerencsére a két kutya tökéletesen kijön egymással ezzel is megcáfolva a kutyaviadalokba kényszerített állatok agresszivitásáról szóló előítéleteket. Tala, a család első kedvence testvérként vigyáz az új családtagra.

 

Cikkajánló:

Sir Patrick Stewart emel szót a harcoltatás ellen

Miért nem lelhet gazdára a félarcú magyar kutyus?

A katona örökbe fogadta a kutyát, aki megmentette, pedig mindenki ellenezte

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: usatoday
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...