Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb szaporítótelepet számoltak fel az állatvédők

Több állatvédő szervezet közreműködésének köszönhetően sikerült felszámolni egy gödi szaporítótelepet, mely évek óta nyomorúságos körülmények között működött.

A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű állatvédő csoport osztotta meg Facebook oldalán az október 15-én történt rajtaütés részleteit:

“A helyszín, Göd. Bejelentést kaptunk egy szaporító telep fenntartásáról, valamint “tartási engedélyhez kötött és tartási tilalomhoz kötött” fajtájú állatok tartásáról és azok szaporításáról.
A rendőrség és a hatósági állatorvos bevonásával a gödi szaporító telepet felszámoltuk!!!

A kinti karámban tartott állatok állapotával, és tartási körülményeivel kapcsolatban a hatósági állatorvosnak nem volt kifogása. Megjegyezzük…ezt mi is úgy láttuk. A karámban volt teve, alpaka, póniló, csüngő hasú törpemalac, juh, és kacsa. A gond nem is kint az udvaron volt. Már a megérkezésünkkor az utcáról éreztük a gusztustalan orrfacsaró bűzt, ami a házból áradt.

Szurkolók az állatkínzás ellen

Rosszat sejtettünk….

A rendőrség emberei az orvossal, és a tulajdonossal együtt bementek az ingatlanba.
Pár perc alatt felmérték bent a terepet. Kijöttek, és a mondandójuk lényege ennyi volt:
Itt bizony baj van. Nem kicsi. Vadállatok, háziállatokkal egy szobában, egy kennelben. Az egész házban, a pincétől a padlásig, szaporító boxok, vemhes és tüzelő szukák, kanok. Az egyik vemhes kutya épp a mentés közben, az egyik állatmentő karjaiban kezdte meg a szülést…
Vele azonnal rohantunk a legközelebbi állatkórházba. A legtöbb állat sajnos sérült, és beteg, verekedésből eredő sérülések, csonkolt testrészekkel. Ottlétünk alatt is többször egymásnak estek a kutyák. A házban a “Mestertenyésztő” hűtőjében és a polcokon voltak még az állatorvosok által használt vakcinák, gyógyszerek, előre felszívott antibiotikumok fecskendőkben, orvosi eszközök, microchipek. Hogy honnan voltak ezek, kitől szerezte be? Ezt is a nyomozók feladata lesz kideríteni.

Állati ürülék mindenhol, és kegyetlen ammóniaszag. Borzalom… Láttunk amit láttunk…
Az ügyben résztvevő minden hatóság megteszi amit ilyenkor kell. A rendőrség állatkínzás miatt az eljárást hivatalból megindítja! Hogy azon kívül mit tár fel még a nyomozás, arra mi is kíváncsiak leszünk. A tegnapi napon, egy gyors számolást követően 80 kutya, zömében corgi, francia bulldog, mexikói meztelen kutya került megmentésre. A kutyákon kívül, szurikáta, nyúl, házimacska, kakadu, ormányos medve, bagoly, különböző rágcsálók, és madarak szabadulhattak ma.
Sajnos sok volt az ott talált tetem. Ezek boncolása már nem kivitelezhető.  A tegnap éjszakáról, és a ma reggel kapott információink szerint, az elszállított, majd megvizsgált és letesztelt állatok Giardia fertőzöttek, bolhásak, bőrgombásak, atkásak, és egyéb más bőrbetegségük van, köhögnek, és sajnos több kölyök és felnőtt kutya vízfejű. Várjuk a további vizsgálatok eredményeit… 

Tegnap elindultak egy új élet felé.

Egyelőre NEM örökbe fogadhatóak!
Minden állat teljes orvosi vizsgálatokon és kezeléseken kell, hogy átessen. Ezen kívül, mivel jelenleg minden állat “BŰNJEL” várnunk kell a hatóság engedélyére, illetve a bíróság döntésére, hogy szabadulhassanak! Míg a bíróság dönt, az állatok az állatvédő szervezetek felelős őrzésében vannak.

Szurkolók az állatkínzás ellen

Kérjük mindenki türelmét, mert a kutyusok nincsenek jó állapotban. Kérünk Benneteket, hogy ne rohamozzátok meg örökbefogadással kapcsolatban a szervezeteket. Az átvevő és a mentésben résztvevő szervezetek az állatokról, a saját Facebook oldalukon fognak majd később információkat adni.

Szurkolók az állatkínzás ellen
Utószó….

Újra bebizonyítottuk, hogy lehet és tudunk az állatvédelemben összefogni! Persze ehhez olyan szervezetek és vezetőik kellenek, akik tudnak, erre képesek! Reggel még fogalmunk sem volt, mennyi állatot kell menteni, mennyi befogadó helyre lesz szükség. De felmértük a helyzetet, és tudtuk, hogy kell a segítség. Higgyétek el, pár órán belül az utca tele volt állatvédők furgonjaival. Mindenki tette a dolgát! Nem volt válogatás, ki milyen kutyát szeretne vinni.  Nem volt kérdés, hogy fiatal vagy idős, esetleg kölyök, beteg vagy egészségesnek látszó, kan vagy szuka kerüljön a szervezet szállító boxaiba. Megfogtuk az állatot, chipeltük, fotóztuk, jegyzőkönyveztük, dobozba raktuk. Robotként működtünk, de közben azért kicsit megszakadt a szívünk is. Így kell, csak így lehet ezt csinálni.

Köszönjük mindenkinek, aki ma részt vett a mentésben, szép munka volt!

Külön szeretnénk megköszönni a Szamóca Állatorvosi Szakrendelő a gyors reagálást a segítség kérésünkre. A chipelést a rendelő egyik szabadnapos állatorvosa, és asszisztense napidíj és kiszállási díj nélkül vállalta. A microchipeket az Állatmentő Sereg biztosította a számunkra! Köszönjük!

Kérünk Benneteket, hogy aki teheti és módjában áll, az alább felsorolt szervezeteknek segítsen az állatorvosi költségeket kifizetni!”

Állatmentő Sereg
Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
Agár Fajtamentés
Noé Állatotthon Alapítvány
Vahur Állatvédő Egyesület Ajka
Rex kutyaotthon alapítvány
Magyar Macskavédő Alapítvány
Aprajafalva Yorki Rescue
Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület
Nyúlmentés – Bunny Rescue
Mini ZOO Komló
Szentendrei Kisállatkert
BC /Border Collie/ Fajtamentő Egyesület

 

Forrás és képek: Szurkolók az állatkínzás ellen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...