Brit királyi kitüntetést kapott az Obama családot megvédő kutya – VIDEÓ!

A titkosszolgálati feladatokban nemcsak elkötelezett emberek, de hűséges négylábúak is látnak el fontos feladatokat. Eddig azonban egyikük sem részesült nemzetközi kitüntetésben!

Hurricane, a malinois (belga juhászkutya), az első nem brit kutya, aki elnyerte a Becsületrendet (Order of Merit), amelyet a Brit Birodalom Érdemrendjének állati megfelelőjeként tartanak számon.

bátor malinois
bátor malinois

A bátor és hűséges malinois a Titkosszolgálat kötelékében, különleges műveleti kutyaként teljesített szolgálatot 2014. október 22-én, amikor egy idegen a kerítésen átmászva megpróbált behatolni a Fehér Házba, ahol Obama elnök és a családja tartózkodott. Miután észlelte a behatolót, Hurricane, a nevéhez méltóan, lerohanta a behatolót, a földre fektette és megakadályozta, hogy elmeneküljön. Eközben felvezetője, a fegyveres őr célba vehette a férfit. Hurricane képzettségét és elszántságát bizonyítja, hogy, bár a behatoló többször megrúgta és megütötte, nem eresztette el, pedig a támadás során komoly sérüléseket szenvedett. Szerencsére a bátor eb teljesen felépült és visszatért a szolgálatba.

Hurricane 2012-től teljesített szolgálatot felvezetője és kiképzője, Marshall Mirarchi oldalán, majd az eb 2016-os nyugdíjazását követően is Marshall gondozásában maradt, és immár gondtalanul élvezi a boldog nyugdíjas éveket. Mirarchi a kitüntetés kapcsán azt mondta: „Hurricane a mindenem, mindent együtt csinálunk.„.

A duónak nem ez az első hivatalos kitüntetése, 2015-ben az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal legmagasabb elismerését is kiérdemelték.

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark, videó: Good Morning Britain; Képek: The Bark, US Embassy London twitter.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...