Saját KB bal
Saját KB jobb
shutterstock

Nigériában is egyre elterjedtebb a kutyahús fogyasztás

A kutyahús fogyasztás sajnos nem csak az ázsiai országokra korlátozódik.

A tradicionális kutyahús fogyasztás borzalmai elsősorban az ázsiai országokban kerültek reflektorfénybe, amikor tömegek kezdtek el tiltakozni a világ minden tájáról a Yulin és Boknal kutyahús fesztiválok ellen. A legnagyobb hírverést Yulin kapta, ahol a több százezres tiltakozás ellenére idén is megtartották a mészárlást. Bizakodásra ad okot azonban, hogy egyre több helyi és kínai állatvédő emeli fel szavát a borzasztó szokás ellen és állnak ki a „tradíció” ellen.

A kutyahús fogyasztás azonban nem csak Ázsiában jellemző. Egyre jobban virágzik ez a borzasztó piac Nigériában is, amiről talán nem is tudnánk, ha nem kerülne gyakran a piacra romlott kutyahús, ami egy rakás embert megmérgez, a legtöbben bele is halnak. Mivel Nigériában nincs semmilyen kötelező oltás a háziállatok részére, így a veszettség sokszor felüti a fejét. 

Sokan tartanak pedig itt is kedvtelésből kutyát, akik már egyre jobban rettegnek, hogy kedvencüket húsa miatt csapdába ejtik vagy egyszerűen ellopják, majd több ezer kilométer utaztatás után vágóhídra vagy a húspiacra dobják őket.

A kutyahús fogyasztás nemcsak kegyetlen és értelmetlen szokás, de egy olyan országban ahol nincs kötelező oltás, regisztráció és a kisállatok rendszeres egészségügyi ellenőrzése, ott azokra az emberekre is veszélyes, akik elfogyasztják ezt a húst.

Egy ausztrál állatvédő szervezet, a Fight Dog Meat ezért elindított egy petíciót, melyet közvetlenül Nigéria elnökének, Muhammadu Buhari-nak címeztek. Arra kérik az elnököt, hogy tiltsa be a kutya-és macskahús fogyasztást, írja elő a kötelező veszettség elleni oltást minden kedvetelésből tartott háziállat számára és segítse az ivartalanítást, menyhelyek fenntartását és a kóbor kutyák begyűjtését, valamint tartassa be a már hatályos állatvédelmi törvényt.

A petíció 140 000 aláírást célzott meg és úgy tűnik, napokon belül elérik a célszámot. Ha szeretnéd segíteni a Fight Dog Meat csapatát a nigériai kutyahús fogyasztás betiltásáért indított harcukban, akkor ITT tudod aláírni a petíciójukat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: thepetitionsite.com, onegreenplanet.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...