Saját KB bal
Saját KB jobb
Dominic Lipinski/PA Wire

Egy megdöbbentő és érthetetlen angol törvény miatt altatnának el egy pitbullt

Halálra ítéltek egy 4 éves pitbull terriert az angliai Kentben, pedig senkit nem bántott. Sajnálatos módon a bíróság egy 2017-ben történt esetet készül így lezárni – írja a www.cheshire-live.co.uk.

Az „elítélt” Harry két évvel ezelőtt szökött el otthonról, az Ellesmere Port nevű településről, és meg sem állt egészen Kentig, ahol végül befogták. A sorsáról hozott ítéletet gazdája nem akarja elfogadni, a hatóságok azonban már döntöttek. Harryt egy 1991-ben hozott törvény értelmében kell elaltatni: a Dangerous Dog Act nevű rendelkezés előírja bizonyos kutyafajták tartásának tiltását, és sajnos a pitbull sem kivétel.

A megdöbbentő és minden logikát teljesen mellőző törvény értelmében a kutyaviadalok népszerű fajtái, így a pitbull, a tosa inu, az argentin dog és a brazil masztiff kizárólag akkor lehet valaki tulajdonában Anglia, Skócia és Welsz területén, ha erre nézve bírósági engedélyt szerez. A Dangerous Dog Act megdöbbentő módon előírja, minden olyan esetben, amikor nem bizonyítható az állat ártalmatlan viselkedése, altatásra kell ítélni azt.

Bár gazdája szerint Harry soha egy légynek sem ártott és teljesen veszélytelen az emberekre, egy rendőrkutyákat képző szakember másként nyilatkozott róla. Szerinte a kutya vele szemben többször agresszívan viselkedett, még játék közben is. Úgy nyilatkozott, nem merne megesküdni rá, hogy a pitbull veszélytelen.

Forrás: www.cheshire-live.co.uk

Fotó: Dominic Lipinski/PA Wire

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...