Saját KB bal
Saját KB jobb
Courtesy of Wildlife SOS

Így ünneplik Raju megmentésének 5. évfordulóját az elefánt menhelyen

Raju 5 éve él boldog és biztonságos életet a Wildlife SOS szervezet által működtetett Elephant Conservation and Care Center-ben

A vadállatok kizsákmányolása közül talán az elefánté mozog a legszélesebb spektrumon. Ezek a csodálatos, óriási és intelligens állatok már megjelenésükkel ámulatba ejtik az embereket, ezért előszeretettel használják őket cirkuszban, állatkertben és különböző turisztikai látványosságnak. Elefántokon lehet lovagolni például számtalan népszerű ázsiai turistaparadicsomban, amiről a naiv turista nem is feltételezi, hogy ez is – és ezzel ő is – a kizsákmányolás és rossz tartás része. Sokszor még az elefántok számára is kínzó melegben, megfelelő hidratálás nélkül viszik és hozzák a turistákat, miután drasztikus és kegyetlen módon betörik őket a feladat elvégzésére.

Raju, akit 5 éve mentettek meg rabságából, nem az elefánt lovaglás iparágnak volt az áldozata. 50 éven át volt fogságban, mely idő alatt legtöbbször koldulnia kellett az utcán, ezzel az attrakcióval keresett pénzt tulajdonosának. Amikor kimentették fogságából, teste tele volt sebekkel, tályogokkal, melyeket azok a tüskés és éles láncok okoztak, melyekkel az elefántokat mutatványok végrehajtására idomítják.

Raju szenvedése 2014. július 4-én ért véget, amikor a Wildlife SOS szervezet kiszabadította és biztonságba helyezte az Elephant Conservation and Care Center-ben.  Gondozói pedig nagyon kedves módon emlékeztek meg arról, hogy Raju már 5 éve boldog, biztonságos és kiegyensúlyozott életet él velük a farmon, ahol saját medencéje van és szabadon téblábolhat, amerre csak kedve van.  Fantasztikus tortát készítettek, mely láthatóan nagyon ízlett neki, öröm nézni, ahogy ormányával eltünteti a finom falatokat.

“Hihetetlen utazáson mentünk keresztül Rajuval ez elmúlt 5 évben. Senki nem gondolta, hogy a gyógyulása ilyen ütemben fog haladni azután, hogy mennyi időt töltött fájdalomban, szenvedésben egyedül. Látva Rajut, ahogy a nyugdíjas éveit boldogságban és biztonságban tölti, mindannyiunknak új erőt ad a további mentésekhez és segítségnyújtáshoz.”- mondta Katrick Satyanarayan, a szervezet alapítója és vezetője.

 

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
Forrás: Wildlife SOS, Onegreenplanet
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...