Saját KB bal
Saját KB jobb

Az állatorvos lefilmezte, ahogy 4 órát töltött egy kutyaházban a fagyban

Dr. Ernie Ward állatorvos kiválasztott egy szép hideg téli napot, és négy órára beköltözött egy kutyaházba. Vastag kabátot, sapkát – sálat is vett, testhőmérséklete azonban már 3 óra elteltével veszélyesen leesett: 34 fokra hűlt. Célja az volt, hogy a felvétellel legalább egy gazda gondolkodását megváltoztassa, hátha így legalább egy állat életét megmentheti.

Dr. Ernie Ward-nak, akit Amerikában csak a házikedvencek ügyvédjének hívnak, nem ez volt az első ilyen kezdeményezése. Nyáron fél órára bezárta magát egy tűző napon álló autóba, hogy szemléltesse: mit élhet át egy állat bezárva a kocsiba.

Most egy -11 fokos téli estét választott Chicago-ban, hogy 4 órára kiköltözzön egy kutyaházba, ahol mínusz 4 – mínusz 8 fokos hideg volt. A terv az volt, hogy ott marad, ameddig csak bírja. -6,6 fokban kezdte, 30 perc elteltével arról számolt be, hogy egyelőre csak egy kis remegés jelentkezett nála és pár jégvirág alakult ki a ház belsejében.

1 óra elteltével -5,5-6 fokban már kezdett elgémberedni a lába, véleménye szerint ehhez már semelyik kutya nincs hozzászokva – itt már ők is szenvednének. 1,5 óra múlva már majdnem -8 fokra esett a hőmérséklet.

2 óra múlva -6 fok körül egyik lába már teljesen elgémberedett. A videó során próbálja megértetni, hogy kutyánknak egyszerűen nincs választása. Mi ugyan próbáljuk azt hinni, hogy kedvencünk szőre valamiféle mágikus erővel bír, ami melegíti őket, de Dr. Ward vastag kabátban, több rétegbe felöltözve töltötte az időt odakint, és így is reszketett a hidegtől.

2,5 óra múlva, -7-8 fok ban már nagyon nehezen viselte a kintlétet. Ahogy fogalmaz: bármit megérint, még a föld is kiszívja az energiát belőle. 3 óra, -7,7 fok: saját hőmérsékletét is ellenőrzi, ami már csak 34,3 fok. Most már egészen biztos benne, hogy egy kutya egyáltalán nem lenne képes felfűteni a házat teste melegével, és ha belevesszük az extrám időjárási elemeket, mint a szél, akkor a helyzet még rosszabb lenne.

A 4 óra elteltével -9,4 fokban Dr. Ward kezei teljesen elgémberedtek, és már a remegést sem tudta kontrollálni.

– Ezek után nem létezik ember, aki meggyőzne róla, hogy a kutyája kijön ide, összegömbölyödik és tökéletesen boldogan elvan! – mondja a videóban a vállalkozó szellemű állatorvos. – Ha azt gondolod, hogy kiteszed a kutyád egy házba egy csomó takaróval, és ő majd teljesen jól, melegen el lesz, akkor csak magadat hülyíted! –

Igyekszik felhívni a figyelmet, hogy ha valaki azt tervezi, hogy kint hagyja az állatát éjszakára: szenvedni fognak. Úgy gondolja, hogyha ez egyetlen állat életét is megmenti, akkor már megérte megcsinálni ezt a kis kísérletet.

– Az a feladatunk, hogy a lehető legjobb életet biztosítsuk azoknak az állatoknak, akikkel megosztjuk az életünket, és ez itt nem az! Ha látsz egy állatot kint a tartós hidegben, értesítsd a hatóságokat, a helyi menhelyet vagy állatvédőket! Tudasd valakivel, mert egyetlen állatnak sem szabadna így szenvednie! Kérlek, vidd be az állataidat, ha hideg van! – 

Hasonló történeteink:

Egy férfi két napig kutyaként élt, hogy felhívja a figyelmet a menhelyi gazdátlan ebekre

Kutyaketrecbe zárják a népszerű humoristát, hogy pénzt gyűjtsön és menhelyi kutyákat adjon örökbe

A vezető állatorvos minden étkezést együtt fogyaszt el az ételt megtagadó kutyával

Nem hagyta, hogy a menhelyen egyedül ébredjen a műtött kutya

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...