Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Gary Meulemans on Unsplash

Túlélte a harminc méteres zuhanást Borisz, a foxi – a tűzoltók megmentették

A Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közösségi oldalán adott hírt a nem mindennapi mentési akcióról.

Egy niklai lakos péntek este kétségbeesetten keresni kezdte kutyáját, miután az eltűnt az otthona közeléből. A hosszas kutatás során, nagyjából ötszáz méterre otthonától, egy harminc méter mély kútban találta meg Borisz nevű foxi kutyáját. A gazdi azonnal értesítette a marcali tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre érkeztek.

Több állat is elpusztult a fedetlen kútban

A tűzoltók kiérkezésük után nekiláttak a mentési munkálatoknak, amelyek nehezebb volt, mint gondolták. A fedetlen kút alján nemcsak Borisz volt, hanem sajnos több elpusztult állat is, amelyek bűzét már messziről lehetett érezni. A nehéz körülmények miatt a tűzoltók légzőkészüléket is használtak a mentés során. Egyik társukat heveder és mentőkötél segítségével engedték le a mélybe, hogy kihozza az ijedt kutyát.

A mentési akció húsz percig tartott, ennyi idő alatt sikerült Boriszt épségben a felszínre hozni. A foxit azonnal átadták hálás gazdájának, aki szerencsére komolyabb sérülés nélkül úszta meg a zuhanást. A tűzoltóság emellett tájékoztatta az önkormányzatot is a balesetveszélyes kút helyzetéről, hogy megelőzhessenek hasonló eseteket.

A mentésről készült videó elérhető a Katasztrófavédelem hivatalos Instagram-oldalán (@katasztrofavedelem_hivatalos) is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/bmokf.hivatalos

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...